Росія намагається просувати наратив про анексію Криму - експерт

Росія намагається просувати наратив про анексію Криму - експерт

Укрінформ
Російська Федерація намагається просувати наратив, що відбулася анексія Криму.

Про це сказав представник Національної ради в Автономній Республіці Крим та місті Севастополі Володимир Ляшенко під час експертного обговорення в Укрінформі.

“Поняття анексії є наративом, який намагається просувати РФ. Анексія – це зміна юридичної належності територій. Навіть якщо вона незаконна, але зміна. В ситуації з Кримом юридична належність території не змінена, це – територія України. Тому говорити про анексію – це повторення російських наративів, які багатошарові: є прямі, а є завуальовані, про які навіть в українському середовищі певна частина населення не здогадується”, - зазначив Ляшенко.

Читайте також: Паніотто: Україна має чітко казати людям на ТОТ про те, які їхні дії можуть вважатися злочинами

За його словами, слід говорити не про анексію, а про тимчасову окупацію Криму.

Як повідомлялося, у заяві учасників Міжнародної "Кримської платформи" наголошувалося, що вони ніколи не визнають спробу незаконної анексії Росією Автономної Республіки Крим та міста Севастополь, а також Донецької, Херсонської, Луганської та Запорізької областей.

Український Крим окупований уже 10 років. Його захоплення російськими військовими в лютому 2014 року стало початком війни Росії проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-