Критикував у соцмережах окупаційну владу: кримчанину виписали штраф у 150 тисяч рублів

Критикував у соцмережах окупаційну владу: кримчанину виписали штраф у 150 тисяч рублів

Укрінформ
У тимчасово окупованому Криму російські загарбники оштрафували на 150 тисяч рублів (понад 63 тис. грн) жителя Керчі, який у своїх соцмережах критикував окупаційну армію та адміністрацію.

Про це повідомляє Представництво Президента в АРК, передає Укрінформ. 

«Окупанти затримали Губського Олега в окупованому місті Керч. Чоловік у своїх соцмережах критикував окупаційну армію та адміністрацію», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що загарбники відправили чоловіка до ізолятора тимчасового тримання, після чого його незаконно визнали винним у так званій “дискредитації ЗС РФ” та нібито пропаганді ЛГБТ та оштрафували на 150 тисяч рублів.

Про те, що кримчани продовжують чинити опір окупантам, свідчать і інші повідомлення, зазначили в представництві.

Так, повідомляється, що жителя окупованого селища Партеніт в Ялтинському районі Валерія Філіппова незаконно затримали за те, що він вів анонімну сторінку в соціальних мережах, де підтримував Україну та висвітлював злочини окупантів. Чоловіка незаконно оштрафували на 100 тис. руб. та арештували на 10 діб.

Читайте також: У Криму цьогоріч затримали вже 41 людину - правозахисники

А в окупованому місті Судак затримали місцеву жительку, яка у своїх соціальних мережах викладала дописи з критикою окупаційних військ та Путіна. Під час незаконного арешту вдома у жінки окупанти знайшли українські прапори та символіку.

В представництві поінформували, що жительку Ялти Бібік Тетяну затримали за дописи в соціальних мережах, де вона критикувала окупаційну адміністрацію та окупаційні війська. Матеріали “справи” направили до “суду”, жінку змусили просити вибачення на камеру.

В Сімферополі незаконно арештували на 5 діб та оштрафували на 30 тис. руб. місцеву жительку Турту Наталію, яка в соціальних мережах критикувала окупантів та Путіна, публікувала українську символіку та українські пісні, висловлювалася на підтримку ЗСУ. Жінку змусили просити вибачення на камеру.

Читайте також: Окупанти змусили жительку Севастополя вибачатися за фото із синьо-жовтими предметами

А в окупованій Феодосії силовики разом з так званим “центром е” незаконно затримали місцевого жителя Рибалку Руслана за нібито “заклики до екстремізму”, бо він публічно висловлювався з критикою російської окупаційної адміністрації. Окупанти незаконно порушили кримінальну “справу”, йому загрожує протиправне ув’язнення до 4 років.

Раніше Укрінформ повідомляв, що за «дискредитацію армії РФ» жителів Криму оштрафували на понад 20 мільйонів рублів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-