Важливо дати Україні зброю як для захисту, так і для вигнання росії - Британія в ОБСЄ

Важливо дати Україні зброю як для захисту, так і для вигнання росії - Британія в ОБСЄ

Заява
Укрінформ
Україні важливо отримувати зброю від партнерів не лише для захисту своєї території, а й для витіснення російських військ та визволення усіх окупованих регіонів.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, про це йдеться у заяві Великої Британії, виголошеній представником цієї країни в ОБСЄ Яном Стаббсом під час засідання Форуму з безпекового співробітництва.

"Продовжуючи підтримувати Україну в її героїчному опорі, ми усвідомлюємо, як важливо надати їй зброю як для захисту своєї землі. І не менш важливим є надання Україні зброї, щоб витіснити росію з української території", - заявили у британській місії.

За словами Стаббса, визнанням цього є надання Британією спільно із союзниками та партнерами у прискореному режимі пакета військової допомоги, у тому числі передача танків "Челленджер 2".

"Ми не недооцінюємо загрозу з боку російської федерації, але путін і його військове керівництво не повинні недооцінювати нашу рішучість і волю підтримати наших українських друзів, які борються за звільнення своєї Батьківщини. Суверенітет, територіальна цілісність і незалежність України будуть повністю відновлені", - наголосив в місії Великої Британії при ОБСЄ.

Читайте також: Британія не дасть Україні бойові літаки, оскільки це «не практично»

Окремо британський дипломат указав, що військове керівництво рф прораховувалося рік тому, коли переконувало путіна у неминучій перемозі над Україною. За його словами, воно сподівалося, "що хвалена концепція батальйонно-тактичної групи призведе до швидкої й рішучої поразки Збройних Сил України", а військових рф зустрічатимуть з розкритими обіймами".

"Натомість погані управління, дисципліна, оснащення, логістика і підготовка російських військових призвели до повного провалу цієї концепції. Здатність росії вести загальновійськову маневрову війну швидко розвалилася. На її місце прийшла тактика масового виснаження початку 20-го століття, позбавлена будь-якого ефективного командування й управління. Російські батальйонно-тактичні групи тепер замінені ув'язненими і злочинцями", - заявив Стаббс.

Він додав, що через зневіру російські військові розв'язали жахливе насильство проти цивільного населення, перетворивши на руїни цілі міста й села. Зокрема атакували енергетичну інфраструктуру України, щоб узимку позбавити людей світла й тепла.

Читайте також: Україна хоче, щоб формула миру була врахована у щоденній діяльності ОБСЄ на різних рівнях

"Однак попри ці жахливі дії російське вторгнення проявило силу, рішучість та стійкість українського народу, який захищає свою Батьківщину. За підтримки своїх друзів і міжнародних партнерів Україна продемонструвала, що спритність, винахідливість, керівництво операціями та ефективне оперативне і тактичне планування можуть мати руйнівний ефект проти варварського загарбника", - заявили у британський місії.

Як повідомляв Укрінформ, місія України в ОБСЄ під час засідання Форуму з безпекового співробітництва висловила сподівання, що весна та початок літа будуть вирішальними у досягненні перемоги над російським агресором, закликавши партнерів до надання своєчасної військово-технічної допомоги для прискорення цієї мети.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-