Із криптофонду Aid For Ukraine спрямували $54 мільйони на допомогу ЗСУ

Із криптофонду Aid For Ukraine спрямували $54 мільйони на допомогу ЗСУ

Укрінформ
З криптофонду Aid For Ukraine 54 мільйони доларів спрямовані на допомогу Збройних сил України, а також цифровому та кіберспротиву.

Як передає Укрінформ, про це віцепрем'єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив у Телеграмі.

За інформацією очільника Мінцифри, цим коштом були закуплені понад 8 тис. бронежилетів, 4 тис. касок, 80 тис. одиниць військового одягу, 400 тис. сухпайків, понад 5 тис. цифрових прицілів і нічної оптики, 30 тис. військових аптечок, понад 100 тис. медикаментів і засобів захисту, майже 1 тис. одиниць комунікаційних девайсів, понад 200 дронів, 35 тонн палива та 100 автомобілів, які допомогли посилити мобільність військових й вивозити поранених бійців.

Федоров наголосив, що кожен закуплений шолом, бронежилет, прилад нічної оптики чи автомобіль допомогли зберегти життя особовому складу понад 50 військових формувань ЗСУ, а також посилили обороноздатність країни, зокрема можливості Служби безпеки України, Головного управління Міністерства оборони й Національної гвардії.

"На гроші криптофонду Мінцифра підтримала військові підрозділи, які займаються роботизованими системами. Це важливий крок для розвитку military-tech в Україні. Новітні технології допоможуть зберегти життя наших воїнів та наблизити перемогу", - додав він.

Читайте також: Мінцифри закликало блокчейн-спільноту інвестувати в Україну

Федоров подякував за довіру до криптофонду та кожен внесок. Детальний фотозвіт закупленої для українських захисників амуніції доступний на сайті Мінцифри.

Як повідомляв Укрінформ, Національний банк перерахував на потреби українських військових понад 19,5 млрд грн, станом на 15 серпня на спеціальному рахунку залишилося 976 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-