У Вінниці доходи від туристичного збору за минулий рік зросли у понад двічі

У Вінниці доходи від туристичного збору за минулий рік зросли у понад двічі

Укрінформ
Доходи від туристичного збору у Вінниці за 2021-й зросли більш, ніж удвічі, як порівняти із попереднім роком.

Про це повідомляють у пресслужбі Вінницької міської ради, передає Укрінформ.

"За 2021 рік надходження від туристичного збору у Вінниці зросли в понад два рази, як порівняти з роком раніше. Кількість ночівель зі сплатою турзбору минулого року збільшилася на 55%, як порівняти з попереднім", – йдеться у повідомленні.

Там зазначається, що ще одним показовим результатом роботи усіх зацікавлених сторін стало отримання Вінницею відзнаки Ukraine Tourism Awards 2021 в номінації "Місто мого серця".

Відповідні дані озвучили під час засідання Туристичної ради при Вінницькому міському голові. На зустрічі також розглянули план туристичних заходів на 2022 рік та презентацію діяльності новоствореного комунального підприємства "Офіс туризму Вінниці".

Читайте також: У Вінниці запрацював Офіс туризму

Серед головних туристичних заходів: участь у розробці нових стратегічних документів з маркетингу і культури, проведення навчання та професійних заходів для сфери гостинності, розвиток Подільського шляху Святого Якова, встановлення нових елементів навігації, організація локальних та участь у всеукраїнських подіях туристичного спрямування, співпраця з популярними відеоблогерами.

Також представили директорку КП "Офіс туризму Вінниці" Тетяну Маєвську. Вона розповіла учасникам Туристичної ради про передумови створення організації нового типу, її концепцію та функції.

"Комунальне підприємство використовуватиме успішні практики туристично-інформаційних центрів України та інших країн. Воно функціонуватиме на базі Туристичного хабу Вінниці, який відкриє свої двері вже у цьому сезоні. Крім низки безкоштовних інформаційно-консультаційних послуг, у точках діяльності Офісу можна буде придбати фірмову сувенірну продукцію міста та згодом – спеціальну картку туриста", – розповіла Маєвська.

Офіс туризму Вінниці забезпечуватиме також роботу сертифікованої Школи гідів. Мета цього проєкту – підготовка кваліфікованих гідів, які володіють спеціальними знаннями та навичками для надання інформаційного та туристичного супроводу гостям Вінниці. Для успішної реалізації проєкту спільно з профільними навчальними закладами та інституціями розроблена програма, відповідно до міжнародного стандарту, а також записано цикл відеолекцій. Набір на першу сертифіковану Школу гідів Вінниці розпочнеться наприкінці лютого.

Фото: vmr.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-