Травмованого на Закарпатті туриста-лижника доправили до лікарні Львова гелікоптером

Травмованого на Закарпатті туриста-лижника доправили до лікарні Львова гелікоптером

Фото
Укрінформ
На Закарпатті важкотравмованого на гірськолижному курорті Подобовець 61-річного лижника доправили до лікарні Львова гелікоптером.

Про це повідомили у Фейбуці Закарпатського територіального центру екстренної допомоги, передає Укрінформ. 

Як стало відомо, на Закарпатті 16 лютого було задіяно аеромедичну евакуацію, щоб врятувати життя важкотравмованому чоловіку. Реанімобілем його доправили з Міжгірської районної лікарні до Моршина, а звідти медичним гелікоптером до клінічної лікарні у Львові.

Читайте також: У Карпатах погіршується погода – туристів просять утриматися від мандрівок

Як повідомили в Закарпатському територіальному центрі екстренної медицини, 61-річний лижник травмувався у горах. Турист – із Києва, відпочивав на курорті «Подобовець», отримав серйозні травми – множинні переломи, забої внутрішніх органів та ЧМТ.

Як повідомляється, пілотний проєкт екстреної аеромедичної допомоги запустили в Україні навесні 2021 року в Львівській області. Бригади санавіації обслуговують сім областей: Львівську, Закарпатську, Івано-Франківську, Волинську, Рівненську, Тернопільську і Чернівецьку. Гелікоптер обслуговує МВС, а Центр екстреної медицини катастроф відповідає за медичне обслуговування пацієнтів.

Фото: Закарпатський територіальний центр екстренної допомоги

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-