Туреччина запускає нову кампанію зі зміни міжнародного варіанту написання назви країни

Туреччина запускає нову кампанію зі зміни міжнародного варіанту написання назви країни

Укрінформ
Туреччина запускає нову інформаційну кампанію зі зміни міжнародного варіанту написання назви країни – Say Türkiye.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на видання Milliyet.  

«Для посилення бренду Türkiye буде реалізовано другий етап кампанії Hello Türkiye - Say Türkiye», – повідомляє видання з посиланням на лист Директорату з комунікацій адміністрації президента Туреччини.

У листі вказується, що очікується, зокрема, заміна назви «Turkey» на «Türkiye» в офіційних документах міжнародного зразка, як-от паспорти та посвідчення особи. Також йдеться про заміну власної назви країни різними мовами «Turkey», «Turkei», «Turquie» на єдину «Türkiye» в інтернет-мережі, зокрема, на сайтах компаній та сторінках у соціальних мережах.

Фото: Milliyet
Фото: Milliyet
Читайте також: Ескалація російсько-українського конфлікту може зірвати туристичний сезон у Туреччині – турецький депутат

Як повідомляв Укрінформ, раніше Туреччина змінила міжнародний варіант написання назви країни та запустила інформаційну компанію #helloTürkiye із закликом використовувати єдину назву Türkiye замість Turkey та інших варіантів перекладу на іноземні мови. Директоратом з комунікацій адміністрації президента Туреччини було запущено інформаційну кампанію «Hello Türkiye» (#helloTürkiye), щоб повідомити про зміну різних іншомовних варіантів написання назви країни на єдину та закликати до використання єдиного терміну «Türkiye».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-