Туреччина змінила міжнародний варіант написання назви країни

Туреччина змінила міжнародний варіант написання назви країни

Відео
Укрінформ
Туреччина змінила міжнародний варіант написання назви країни та запустила інформаційну компанію #helloTürkiye із закликом використовувати єдину назву Türkiye замість Turkey та інших варіантів перекладу на іноземні мови.

Про це повідомляє власкор Укрінформу.

«Термін Türkiye найкращим чином репрезентує та виражає культуру, спадщину та цінності турецької нації», - пояснюється в циркулярі за підписом президента Туреччини Реджепа Тайїпа Ердогана.

Читайте також: Туреччина рекомендує своїм громадянам утриматися від поїздок на схід України

Усі варіанти перекладу назви країні на інші мови як от Turkey, Turkei, Turquie та інші у офіційному листуванні, зокрема з іншими державами, міжнародними установами та організаціями було змінено на єдиний варіант - Türkiye. На продукції турецького виробництва, що спрямовується на експорт, замість «Made in Turkey» вказується «Made in Türkiye».

«Важливо використовувати назву «Türkiye» на міжнародній арені для подальшого зміцнення бренду нашої країни та підвищення її репутації», - пояснив очільник директорату з комунікацій адміністрації президента Туреччини Фахреттін Алтун.

Директоратом з комунікацій адміністрації президента Туреччини було запущено інформаційну кампанію «Hello Türkiye» (#helloTürkiye), аби повідомити про зміну різних іншомовних варіантів написання назви країни на єдину та закликати до використання єдиного терміну «Türkiye».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-