В Одесі переклали жестовою мовою цикл екскурсій оперним театром

В Одесі переклали жестовою мовою цикл екскурсій оперним театром

Відео
Укрінформ
В Одеському національному академічному театрі опери та балету за проєктом "Безбар'єрне середовище" створили сурдопереклади екскурсій будівлею закладу.

Про це повідомляє пресслужба Одеської опери, передає Укрінформ. 

"На виконання урядового рішення з реалізації Національної стратегії із створення безбар'єрного простору в Україні на період до 2030 року, вперше серед закладів культури Одеси, в Одеському національному академічному театрі опери та балету розроблено нову форму роботи з відвідувачами театру з вадами слуху: фахівцями театру створено відеоцикл сурдоперекладів екскурсій театром", – йдеться у повідомленні.

Як зазначили в культурному закладі, перший етап циклу налічує п'ять авторських лекцій: "Музей театру: історична експозиція Одеської опери", "Одеська опера: англійський вхід театру" та інші.

Читайте також: У Львові церкву-музей облаштували гідравлічним пандусом

Лекцiї переклала професійна сурдоперекладачка, членкиня Всеукраїнської асоціації перекладачів жестової мови Олена Синявська за текстами авторських екскурсій завідувачки літературно-драматичної частини театру, кандидатки мистецтвознавства Лілії Нейчевої.

Удосконалення проєкту "Безбар'єрне середовище" у Одеському національному академічному театрі опери та балету планується продовжувати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-