Бюджет Києва торік поповнився на 76 мільйонів гривень туристичного збору

Бюджет Києва торік поповнився на 76 мільйонів гривень туристичного збору

Укрінформ
Попри пандемією та карантинні обмеження до бюджету столиці за 2021 рік надійшло 76 млн грн туристичного збору, що свідчить про успішний розвиток туристичної сфери у місті.

Як передає Укрінформ, про це розповіла депутатка Київської міської ради, голова постійної комісії з питань культури, туризму та суспільних комунікацій Вікторія Муха, повідомляє пресслужба Київради

За словами Мухи, туристична сфера Києва дає рекордні фінансові показники, що свідчить про успішний розвиток галузі туризму на теренах столиці.

«Туризм є перспективним напрямком, який необхідно розвивати. Тому міська влада буде продовжувати працювати над покращенням іміджу Києва, як туристичного міста, з метою збільшення кількості туристів. За минулий рік столиця отримала 76 млн грн надходжень туристичного збору до місцевого бюджету, що є рекордним показником порівняно з попередніми роками. Це свідчить про успішну реалізацію політики розвитку туризму та об'єднання зусиль з громадським сектором", - сказала депутатка.

За її словами, попри те, що можливості для пересування та подорожей у світі обмежені через пандемію, Київ, за попередніми даними, відвідали 900 тисяч іноземних і понад 2 мільйони внутрішніх туристів.

Читайте також: Україну торік відвідали понад 4 мільйони іноземців

"Цьому сприяють історична спадщина, краса та велич нашого Києва, підтримка містом різноманітних культурних та мистецьких заходів, а також популяризація та поширення якісного культурно-мистецького продукту для задоволення потреб як киян, так й гостей столиці. Відтак, міська влада продовжить докладати необхідні зусилля задля ефективного розвитку Києва як прогресивного та туристично привабливого міста», – зазначила Муха.

Депутатка додала, що пріоритетними напрямками подальшої діяльності у сфері туризму цьогоріч було визначено історико-культурний, подієвий, медичний, діловий та гастрономічний туризм.

Як повідомлялося, Україну в 2021 році найбільше відвідували туристи з Об’єднаних Арабських Еміратів, Саудівської Аравії, Оману, Канади та США. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-