Страхування від неповернення туристів передбачать на законодавчому рівні – депутатка

Страхування від неповернення туристів передбачать на законодавчому рівні – депутатка

Укрінформ
Законопроєкт №4162 "Про внесення змін до Закону України "Про туризм" та деяких інших законодавчих актів щодо основних засад розвитку туризму" передбачає обов‘язкову страховку на повернення громадян України з-за кордону у зв‘язку зі скасуванням авіарейсу.

Про це заступник голови парламентської фракції "Слуга народу", перший заступник голови Комітету ВР з питань гуманітарної та інформполітики, народна депутатка Євгенія Кравчук розповіла в інтерв‘ю Укрінформу.

"Для туристів, які виїжджають за кордон, будуть обов‘язково страховки від неповернення. Коли відміняється рейс, люди по кілька діб сидять в аеропортах і не можуть ні з ким зв’язатися, такого не може бути. У всіх буде страховка на повернення. У разі відсутності рейсу туристів одразу посадять на інші рейси і відправлять додому", – сказала Кравчук.

Вона розповіла, що проєктом закону також пропонується запровадити цільове використання туристичного збору, який сплачується під час ночівлі в готелі. Депутатка уточнила, що він варіюється від 0,5% до 5%.

Читайте також: Україну торік відвідали понад 4 мільйони іноземців

"Відповідний збір використовуватиметься лише для потреб туризму. Це обговорюватиметься з бізнесом. Уявімо, ми зібрали два мільйони. На що ми їх маємо витратити? На таблички, на те, щоб на пляжі був трактор для прибирання, або просто на маркетинг певного міста – на промоцію, створення турів, сувенірну продукцію", – пояснила вона.

Водночас, за її словами, найбільші дискусії в процесі напрацювання фінальної версії проєкту виникають навколо створення реєстру туристичних операторів та категоризації готелів. Кравчук зазначила, що до другого читання законопроєкту подано дві тисячі поправок. Однак депутатка висловила думку, що він може з‘явитися в залі для голосувань наприкінці лютого або навесні.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт №4162 "Про внесення змін до Закону України "Про туризм" та деяких інших законодавчих актів щодо основних засад розвитку туризму" 29 квітня 2021 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-