У Хмельницькому створюють музей-криївку

У Хмельницькому створюють музей-криївку

Відео
Укрінформ
У Хмельницькому створюють перший в області музей-криївку, для якого зараз збирають експонати.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у сюжеті МТРК «Місто»

«У Хмельницькому створюють повстанську криївку часів ОУН-УПА. Облаштують своєрідний музей у приміщенні колишнього тиру. Цю будівлю поруч зі стадіоном у мікрорайоні Гречани торік передали на баланс спортивно-культурного центру «Плоскирів». Організатори переконані, що історичні події повстанської боротьби воїнів УПА в області ще мало відомі хмельничанам», – зазначають у сюжеті.

Як розповіла організаторка культурно-дозвіллєвої діяльності культурно-спортивного центру «Плоскирів» Ольга Шевцова, ідею оформлення криївки почерпнули в аналогічних закладах, які відвідали для ознайомлення. Найближчим часом у приміщенні проведуть ремонт. Музей буде інтерактивним: діти зможуть приходити на екскурсію, а після неї – піти в тир.

«Мешканці подільського краю активно підтримували і передавали продукти, медикаменти воїнам ОУН-УПА. Історики кажуть про те, що було понад 200 криївок. Вони були не тільки в лісі, а й штабні криївки, криївки, де воїни ОУН-УПА могли лікуватися, були підпільні друкарні, де друкувалися листівки. Ми будемо про це все дітям розказувати. Плануємо, що вони зможуть і надрукувати свою повстанську листівку», – додала Шевцова.

Читайте також: У Хмельницькому на набережній облаштували фотозони з криги

Наразі спортивно-культурний центр почав збирати експонати для схрону українських повстанців. Жителів міста просять передати майбутньому музею старовинні речі, гасові лампи, одяг часів Другої світової війни, друкарську машинку.

Зазначається, що наразі це єдиний музей-криївка в області. Відкрити заклад планують вже на початку літа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-