У Рівному відтворять надбрамну вежу в парку історичної реконструкції

У Рівному відтворять надбрамну вежу в парку історичної реконструкції

Фото
Укрінформ
На вході до парку історичної реконструкції «Городище «Оствиця», що у Рівному, облаштовують надбрамну вежу.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив ініціатор створення на місці давнього городища Оствиця однойменної туристичної локації Юрій Ойцусь.

«Взялися відтворювати надбрамну вежу, яка стоятиме при вході у парк. Працюємо тут вже кілька тижнів з групою майстрів, попри примхливу погоду. Споруду зводимо за зразком веж Давньої Русі X-XII ст., що стояли переважно при головних входах на територію давніх городищ», – розповів Ойцусь.

За його словами, створена із рублених колод вежа із гонтовою покрівлею має стати для туристів привабливою атракцією, ще однією фотозоною у «Городищі «Оствиця».

У Рівному відтворять надбрамну вежу в парку історичної реконструкції / Фото: Юрій Ойцусь

Як повідомляв Укрінформ, у Рівному майже два роки тому ентузіасти просто неба заклали парк історичної реконструкції.

Тут частково відтворено давньоруське городище, яке в ХІ-ХІІ століттях існувало на лівому березі озера Басів Кут. Також майстри виготовили два прадавні човни, один із яких – дев'ятиметровий «Драккар Гунгнір».

Читайте також: У Рівному історичний парк поповнився аналогами одягу Давньої Русі

Зараз на березі зводять дерев'яні будиночки, облаштуватимуть корабельню, алею майстрів, стрільбище, сцену, огорожу у формі частоколу та вхідну браму. Це місце вже стало туристичною локацією, де відбуваються покази різноманітних сцен реконструкції історичних подій та фестивалі з використанням копій прадавніх човнів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-