У Рівному історичний парк поповнився аналогами одягу Давньої Русі

У Рівному історичний парк поповнився аналогами одягу Давньої Русі

Фото
Укрінформ
Колекцію парку історичної реконструкції «Городище «Оствиця», що у Рівному, поповнили відтворені свита та шапка, які носили у часи Давньої Русі.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив ініціатор створення на місці давнього городища Оствиця однойменної туристичної локації Юрій Ойцусь.

«За нашим замовленням київський реконструктор давнього одягу Олексій Малев за архівними документами відтворив напіврозпашну, до поясу свиту, із застібками на ґудзики. Таку носили на Русі у X-XI століттях. Свита виготовлена із тонкої вовняної тканини саржевого переплетення, декорована узорчастим шовком. Шапка виготовлена з шовку із зображенням сімургів – міфічних птахів із головою лева, прикрашена зверху бронзовим ковпачком та має опушку з бобрового хутра», – розповів Ойцусь.

За його словами, відтворене вбрання поповнило колекцію одягу, взуття та головних уборів, яку використовують в «Оствиці» під час різноманітних свят та історико-туристичних фестивалів.

У Рівному історичний парк поповнився аналогами одягу Давньої Русі / Фото: Олександр Хорват

Як повідомляв Укрінформ, у Рівному майже два роки тому ентузіасти просто неба заклали парк історичної реконструкції.

Тут частково відтворено давньоруське городище, яке в ХІ-ХІІ століттях існувало на лівому березі озера Басів Кут. Також майстри виготовили два прадавні човни, один з яких – дев'ятиметровий «Драккар Гунгнір».

Читайте також: У Львові втрачені історичні пам’ятки відтепер можна побачити у 3D

Зараз на березі зводять дерев'яні будиночки, облаштуватимуть корабельню, алею майстрів, стрільбище, сцену, огорожу у вигляді частоколу та вхідну браму. Це місце вже стало туристичною локацією, де відбувається показ різноманітних сцен реконструкції історичних подій, фестивалі за участю копій прадавніх човнів.

Фото: Олександр Хорват

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-