У межах «Великої реставрації» на Житомирщині відновлять два театри та музей

У межах «Великої реставрації» на Житомирщині відновлять два театри та музей

Укрінформ
На Житомирщині в межах програми Президента «Велика реставрація» відремонтують два театри та будинок-музей Сергія Корольова.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Житомирську ОДА.

«Серед поданих об’єктів від облдержадміністрацій експертною радою при МКІП було обрано 26. Зокрема, Житомирська область отримала субвенцію на три комунальні заклади», – йдеться в повідомленні.

Так, ремонтно-реставраційні роботи проведуть у Меморіальному будинку-музеї академіка С.П. Корольова, академічному українському музично-драматичному театрі ім. І. Кочерги та академічному обласному театрі ляльок.

У 2021 році завдяки програмі «Велике будівництво» у Житомирі відреставрували магістрат, що є пам’яткою національного значення.

Як повідомлялося, програма «Велика реставрація» розрахована на 2021-2023 роки. Вона допоможе перетворити об'єкти матеріальної культурної спадщини на один з основних ресурсів розвитку України, а також на туристичні магніти і покращити умови для виховання майбутньої мистецької еліти. Реалізацію та координацію програми «Велика реставрація» здійснює Міністерство культури та інформаційної політики.

Фото: Житомирська ОДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-