ЄС цьогоріч не запускатиме обов’язковий збір за дозвіл на безвізові поїздки

ЄС цьогоріч не запускатиме обов’язковий збір за дозвіл на безвізові поїздки

Укрінформ
Євросоюз не запроваджуватиме у 2022 році так звану Європейську систему інформації про подорожі та авторизації (ETIAS), яка передбачає обов’язкову оплату 7 євро за дозвіл на поїздки по безвізу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на документи профільної агенції ЄС EU-LISA.

«Євросоюз відклав на завершення 2022 запуск системи ETIAS, за якою подорожуючі з безвізових країн мають платити збір у 7 євро раз на три роки для авторизації своїх поїздок, що означає, що ця оплата не стане обов’язковою для громадян України до 2023 року», - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, до кінця 2021 року Європейський Союз мав запровадити так звану Європейську систему інформації про подорожі та авторизації (ETIAS), дія якої поширюватиметься також на треті країни, що мають безвізовий режим поїздок до ЄС.

Це означає, що перед поїздкою до ЄС власник українського паспорта буде зобов’язаний пройти процедуру реєстрації на спеціальному сайті та одноразово сплатити адміністративний збір у 7 євро, в еквіваленті. Така реєстрація буде чинною протягом наступних 3 років та передбачатиме можливість багаторазових поїздок до країн Євросоюзу.

Єврокомісія окремо наголошує, що введення в дію системи реєстрації ETIAS не означає повернення до візового режиму поїздок до ЄС.

Фото: Getty Images 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-