На Одещині хочуть створити готельно-туристичний центр на морській косі

На Одещині хочуть створити готельно-туристичний центр на морській косі

Укрінформ
Одеська облдержадміністрація вирішила забудувати десятками готелів територію піщаної коси між Чорним морем та озером Сасик – створити готельно-туристичний центр, місця для проведення музичних фестивалів та гральні зони.

Як передає Укрінформ, про створення держпідприємства «Дунайя» для реалізації проєкту готельно-туристичного центру повідомив радник голови Одеської ОДА Юрій Дімчогло на своїй сторінці в Фейсбуці.

«Українська Бессарабія і вся Східна Європа має отримати новий потужний, сучасний, продуманий та спланований туристичний центр та курортне місто на косі між Чорним морем та озером Сасик. І ще це об'єкт для великих інвестицій та безлічі робочих місць», – зазначив Дімчогло, оприлюднивши розпорядження голови ОДА Сергія Гриневецького.

У розпорядженні №1412/од-2021 «Про заснування державного підприємства «Дунайя», зокрема, зазначається, що засноване це підприємство за адресою ОДА (проспект Шевченка, 4) і метою діяльності є «реалізація проектів з розвитку курортно-рекреаційної інфраструктури Одеського регіону».

Також очільник ОДА призначив в.о. директора ДП «Дунайя» Тараса Осадчого та затвердив статут підприємства, зобов’язавши департамент економічної політики та стратегічного планування ОДА сформувати у встановленому порядку статутний капітал підприємства у розмірі 10 тис. грн за рахунок внесення до статутного капіталу підприємства окремого індивідуально визначеного майна, оціненого в установленому порядку – ДП «Центр обслуговування громадян».

Керівник ДП «Дунайя» має право «утворювати за погодженням із уповноваженим органом управління філії, представництва, відділення та інші відокремлені підрозділи з можливістю відкриття поточних і розрахункових рахунків та затверджувати положення про них. Об'єднуватися з іншими суб'єктами господарювання в корпорації, концерни, асоціації та консорціуми в установленому законодавством порядку».

Зі свого боку Ірина Вихристюк, керівник НПП «Тузлівські лимани», на території якого планують звести туристичний центр і курортне місто, вважає неприпустимою забудову частини заповідної території національного природного парку.

«Ми вважаємо неприпустимою забудову морської піщаної коси», – сказала Вихристюк.

Про таку позицію щодо реалізації проєкту «Дунайя» поінформували Міндовкілля, додала керівник НПП.

Ілюстрації: facebook.com/yuriy.dimchoglo

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-