Львівщина запрошує на гірськолижні курорти Карпат

Львівщина запрошує на гірськолижні курорти Карпат

Укрінформ
Львівщина пропонує туристам провести вихідні на засніжених карпатських схилах. У горах області активний відпочинок доступний як досвідченим лижникам, так і новачкам.

Про це повідомляє пресслужба облдержадміністрації, передає Укрінформ. 

“Гірськолижних курортів на Львівщині більш ніж десяток. Вони чудово підходять для сімейного відпочинку. Вартість денних абонементів від 500 до 1000 гривень. Професійні інструктори допоможуть дітям та дорослим стати на лижі або підкажуть як вправніше кататись. Львівщина славиться зручною та розвиненою інфраструктурою, тому у нас є всі умови як для активного відпочинку так і для дозвілля”, – зазначив заступник начальника управління туризму та курортів Львівської ОДА Тарас Лозинський.

Доцент кафедри зимових видів спорту Львівського державного університету фізичної культури ім. Івана Боберського Ольга Зінків, наголошує, що перші спроби на лижах мають бути з інструктором. Ще дві необхідні умови – відповідне спорядження та гарний настрій.

“Дуже тішуся, що теперішнє покоління залучає до цього виду дозвілля своїх дітей. Запрошую усіх, кому ці відчуття ще не знайомі, спробувати. Це дуже гарний спосіб для спілкування, можливість знайти собі однодумців. Якщо говорити про Львівську область, класні схили є на Буковиці, Майдані, Плаю, Тростяні”, – розповіла Зіньків.

В управлінні підібрали найпопулярніші курорти, зокрема, у лижній школі комплексу “Буковиця” професійні інструктори ставлять на лижі дітей від 4 років. Наймолодші клієнти з радістю і захопленням ставляться до уроків катання на лижах. Інструктор, який працює з дітьми, в доступній формі і в дружній атмосфері вчить мистецтву спуску на гірських лижах.

У гірськолижному комплексі “Плай” також є лижна школа. Всі інструктори пройшли навчання за міжнародними програмами підготовки інструкторів гірськолижного та сноуборд-спорту, які відповідають стандартам ISIA. Інструктор відмінно орієнтується в зонах для катання, знає рельєф місцевості, а також враховує погоду, стан засніженості схилів. Він визначить ваш рівень катання і навчатиме за індивідуальною програмою. Лижники з досвідом зможуть покращити свої навички.

“Захар Беркут” – це насамперед сучасний гірськолижний курорт поруч з смт. Славське. Для бездоганного гірськолижного відпочинку на курорті до послуг гостей: крісельний витяг, 3 бугельні витяги, мультиліфт для дітей та початківців, 9 км трас усіх рівнів складності, прокат спорядження та лижна школа. Для всіх, хто тільки розпочинає “кар’єру” лижника та тих, хто бажає вдосконалити свої навички з гірськолижного катання, на території гірськолижного курорту діє лижна школа. Всі інструктори Zahar Berkut Ski School володіють сертифікатами Асоціації професійних гірськолижних інструкторів України.

У Західному реабілітаційно-спортивному центрі Національного комітету спорту інвалідів України в селі Яворів на Турківщині теж допоможуть вправно триматися на лижах. Центр розташований на висоті 850 м над рівнем моря. На території центру відкриті два гірськолижних спуски. Обслуговує їх підвісна пасажирська канатна дорога, довжина якої становить 1900 метрів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-