На Тернопільщині відремонтували дороги до туристичних «магнітів»

На Тернопільщині відремонтували дороги до туристичних «магнітів»

Укрінформ
На Тернопільщині цього року оновили автошляхи, які ведуть до туристичних «магнітів» краю та сусідніх областей.

Про це під час пресконференції повідомив, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу, начальник Служби автомобільних доріг в області Микола Довгошия.

«Один із автомобільних туристичних маршрутів, який ми відновили на усій протяжності до межі з Прикарпаттям, це дорога Н-18 Тернопіль – Бучач – Монастириська – Івано-Франківськ у напрямку Буковелю та інших карпатських курортів. Вся дорога із верхнім шаром покриття та з розміткою. У наступному році завершимо встановлення освітлення та тротуарів від Монастириська і до межі області. Відремонтували ділянку дороги від Гримайлова до Хмельницької області, яка пролягає через заповідник «Медобори», – сказав Довгошия.

Керівник дорожної галузі Тернопільщини також повідомив, що цього року відремонтовано дороги у напрямку Вишнівця, Кременця, Теребовлі, Чорткова, Заліщиків. Це міста та околиці, в яких розташовані понад 100 архітектурних, історико-культурних об’єктів, понад 50 туристичних локацій – сакральні пам’ятки, каньйони, печери, джерела, мальовничі урочища.

За словами Довгошиї, нові дороги мають у 2022 році пожвавити потік туристів до цих та інших самобутніх куточків.

Як повідомляв Укрінформ, Тернопільська область  цьогоріч отримала рекордну протяжність оновлених комфортних та якісних доріг. Верхній шар покриття влаштовано на майже 280 кілометрах автошляхів державного значення.

Значна частина з них пересікають або дотичні до давніх фортифікаційних споруд, монастирів, храмів, об’єктів природно-заповідного фонду. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-