На Львівщині презентували туристичні «магніти» Козівської громади

На Львівщині презентували туристичні «магніти» Козівської громади

Фото
Укрінформ
Львівська ОДА представила туристичні «магніти» Козівської громади: три гірськолижні курорти, буйволину екоферму, глемпінг, церкву, внесену до світової спадщини ЮНЕСКО, та Росохацькі полонини, де можна побачити диких тварин.

Про це у Фейсбуці повідомило управління туризму та курортів Львівської ОДА, передає Укрінформ. 

«На території Козівської громади 3 гірськолижні курорти: Тисовець та Звенів вже відкрили гірськолижний сезон 2021-2022, Плай – стартує 24 грудня», – йдеться у повідомлені.

В управлінні інформують, що навчально-спортивна база зимових видів спорту «Тисовець» запрошує туристів у вихідні дні. Працює один бугельний витяг. Вартість денного абонемента – 500 грн, з 13:00 – 250 грн.

Натомість гірськолижний комплекс «Звенів» в Орявчику має дві траси завдовжки 950 та 350 метрів. До послуг відпочивальників два бугельні підйомники. Вартість денного абонементу – 500 грн.

В Орявчику, зауважують в ОДА, привертає увагу приватний глемпінг, який поєднує умови справжньої дикої природи зі звичними благами цивілізації. Такий формат отримує велику популярність серед туристів. Відпочивальники можуть насолоджуватися перебуванням у вігвамі, тібітках або сферах.

А на території гірськолижного комплексу «Плай» функціонує школа лижників, де навчаються початківці та підвищують свою майстерність досвідченні спортсмени. Також на Плаю проводяться всеукраїнські та міжнародні змагання з гірськолижного та сноуборд-спорту. Найдовший витяг має протяжність 1200 метрів. Для зручності туристів працюють два крісельні підйомники і бугельний мультиліфт. Завдяки сучасним сніговим гарматам, переконують в управлінні, покриття трас завжди на гарному рівні. Денний абонемент у будні коштує 880 грн, у вихідні, святкові дні – 1000 грн.

«У селі Климець, недалеко від гірськолижного курорту, є екоферма «Плай», де під час екскурсії можна побачити, як буйволам роблять масаж та вмикають спів пташок для збільшення надоїв. А на завершення влаштовують дегустацію сирів, зроблених з буйволиного молока», – додають у повідомленні.

Крім того, 6 січня гірськолижний комплекс «Плай» запрошує на справжнє українське Різдво. На гостей чекатиме святкова коляда та різдвяний вертеп.

Серед туристичних об’єктів Козівської громади також церква Успіння Пресвятої Богородиці 1838 року, що входить до Переліку світової спадщини ЮНЕСКО, і храм святого пророка Іллі, зведений в Карпатах з благословення монахів Святої гори Афон, на висоті 1176 метрів над рівнем моря. Це найвища точка православ’я України, що зафіксовано Книгою рекордів України.

А на Росохацьких полонинах Козівської громади можна побачити диких тварин, зокрема зубрів, оленів, диких кабанів, косуль та інших.

Туристичні «магніти» Козівської сільської ради презентували в онлайн-форматі в межах проєкту «Експедиція громад: фокус на туризм».

Фото: @UtkLODA та з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-