Україна запропонувала Туреччині спільне поліцейське патрулювання під час турсезону

Україна запропонувала Туреччині спільне поліцейське патрулювання під час турсезону

Укрінформ
Україна запропонувала запровадити спільне поліцейське патрулювання в Туреччині упродовж туристичного сезону.

Про це йшлося на зустрічі заступниці міністра внутрішніх справ України Мері Акопян з турецькою делегацією на чолі з Надзвичайним та Повноважним послом Турецької Республіки в Україні Ягмуром Ахметом Гюльдере, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу МВС

«Окрім забезпечення громадського порядку, маємо на меті підтримати своїх громадян, забезпечуючи мовну, інформаційну та методичну допомогу представникам турецької поліції під час спілкування з українськими туристами. Аналогічний досвід з 2014 року успішно реалізується українськими правоохоронцями в Хорватії в рамках проєкту «Безпечний туристичний сезон», – зазначила Акопян.

На зустрічі відзначалося активне співробітництво між прикордонними відомствами обох країн з метою контролю безпекової ситуації в акваторії Чорного моря. Зокрема, йшлося про участь у спільних навчаннях, пошуково-рятувальних операціях у морі та оперативний обмін інформацією.

Окремо обговорено необхідність посилення взаємодії між прикордонними відомствами в контексті розвитку туризму, адже кількість відмов у перетинанні державного кордону України громадянами Туреччини зросла за останній рік на 13%.

Сторони також обговорили важливість стратегічного партнерства між Україною та Туреччиною у сферах захисту інформації та кібербезпеки, протидії торгівлі людьми й наркозлочинності.

Акопян звернула увагу на необхідність оновлення та розширення договірно-правової бази між країнами. Йшлося про доопрацювання проєкту Протоколу про внесення змін до Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Турецької Республіки про співробітництво правоохоронних органів від 4 грудня 2009 року, зокрема включення Національної поліції України та ряду інших українських правоохоронних органів до переліку компетентних органів, відповідальних за співробітництво в межах угоди.

«Сподіваюся, найближчим часом результатом цієї роботи стане підписання відповідного документу», – заявила заступниця міністра.

Зі свого боку глава турецької дипмісії подякував за допомогу української сторони у ліквідації масштабних лісових пожеж цього літа.

Як повідомляв Укрінформ, з кінця липня до середини серпня Туреччина потерпала від масштабних лісових пожеж. Україна однією з перших відгукнулася на прохання про допомогу і направила в Туреччину літаки та вертольоти для боротьби з лісовими пожежами.

Фото: МВС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-