У Миколаєві переможці конкурсу креативного туризму отримали по 1,2 тисячі євро

У Миколаєві переможці конкурсу креативного туризму отримали по 1,2 тисячі євро

Фото
Укрінформ
У Миколаєві переможці конкурсу «Креативний туризм та інноваційний продукт на основі спадщини» отримали сертифікати на 1 200 євро кожен, які вони зможуть витратити на свої проєкти.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті Миколаївської міської ради.   

«У Миколаєві переможці конкурсу «Креативний туризм та інноваційний продукт на основі спадщини» 15 грудня завітали до мерії. Тут їм вручили приємні подарунки – сертифікати на 1200 євро, які вони можуть витратити на свої проєкти», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що конкурс організувала ГО «Фонд розвитку Миколаєва» в межах меморандуму про співпрацю у сфері туризму, підписаного між цією громадською організацією та Миколаївською міською радою у жовтні минулого року.

«Було 20 заявок, 9 з яких стали переможцями. Сертифікати означають, що протягом 6 місяців вони (переможці – ред.) отримуватимуть як коуч-супровід, так і фінансову підтримку своїх дій. З відібраних заявок 6 проєктів – це туристичні пропозиції, 3 –турпродукти», – сказав голова «Фонду розвитку Миколаєва» Михайло Золотухін.

У коментарі кореспонденту агентства Золотухін також зазначив, що конкурс відбувся в межах міжнародного проєкту «Туризм, спадщина і креативність». Він був спрямований на розвиток нових інноваційних ідей креативного туризму та культурних продуктів, що базуються на нематеріальній культурній спадщині Миколаївщини.

«Серед переможців – такі цікаві креативні культурно-туристичні продукти, як «Лялька-мотанка античної богині Берегині-годувальниці Деметри»,«Технологія приготування традиційного Матвіївського борщу з бичками», атракція родинного відпочинку «Легенди Північного Причорномор’я», туристичний маршрут вихідного дня, який знайомить з трансформацією степу від стародавніх часів до сьогодення «Природний заповідник «Єланецький степ», креативний «Екопохід історичною стежиною здоров’я та виконання бажань» та інші», – зауважив Золотухін.

Як повідомляв Укрінформ, грузино-україно-болгарський проєкт «Туризм, спадщина і творчість» в Україні реалізує ГО «Фонд розвитку міста Миколаєва» за підтримки Georgian Arts and Culture Centre, Tbilisi (GE) за кошти Європейського Союзу.

Проєкт планують реалізувати впродовж 2021-2022 років. Він спрямований на розвиток підприємництва в галузі туризму та створення нових робочих місць. Його загальна вартість становить 900 тисяч 173 євро, з них бюджет для України – 208 тисяч 450 євро.

Фото: Миколаївська міськрада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-