Укрзалізниця до кінця року запустить Буковельський експрес

Укрзалізниця до кінця року запустить Буковельський експрес

Укрінформ
АТ «Укрзалізниця» до кінця 2021 року запустить Буковельський експрес, який курсуватиме за маршрутом Львів — Татарів-Буковель — Ворохта.

Як передає Укрінформ, про це розповів керівник пасажирського напрямку компанії Олександр Перцовський, повідомляє пресслужба УЗ

«Таким чином українці та гості країни отримують можливість побачити красу та історичні пам’ятки міста Лева й далі, безпосередньо зі Львова, дістатись курорту Буковель, чи здійснити мрію піднятись на найвищу гору України — Говерлу, доїхавши до Ворохти», — зазначив він.

На маршруті Львів — Татарів-Буковель — Ворохта використовуватиметься сучасний дизель-поїзд вітчизняного виробництва, який компанія отримає від виробника у грудні. Цей поїзд виробництва Крюківського вагонобудівного заводу ДПКр-3 має максимальну швидкість 140 км/год. У складі поїзда 3 вагони — 170 місць. Поїзд має сучасні елементи інтер’єру та екстер’єру й пристосований для перевезення маломобільного населення.

Як повідомляв Укрінформ, 13 грудня у перший рейс вирушив поїзд № 5/6 Маріуполь — Рахів, який долає найдовший пасажирський залізничний маршрут в Україні — 1806 км. Він сполучає 7 областей.

Фото: Укрзалізниця

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-