Українці можуть здати ПЛР-тест в аеропортах Латвії безкоштовно

Українці можуть здати ПЛР-тест в аеропортах Латвії безкоштовно

Укрінформ
У Латвії можна добровільно та безкоштовно здати ПЛР-тест на COVID-19 в аеропортах.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Посольство України в Латвійській Республіці.

“Урядом Латвії внесено доповнення до розпорядження Кабінету Міністрів від 09.10.2021 року “Про оголошення надзвичайної ситуації” про те, що в рамках запровадженої раніше надзвичайної ситуації в Латвії у зв’язку із поширенням інфекції COVID-19 в міжнародному аеропорту “Рига” запроваджено можливість здійснення особами, які прибули до Латвійської Республіки, добровільного проходження тесту РНК на безоплатній основі”, - ідеться у повідомленні.

Як зауважили у посольстві, це стосується також громадян України, у тому числі власників сертифікатів з QR-кодом, які згенеровані у “Дії” (про повну вакцинацію або про те, що особа перехворіла).

Водночас, за повідомленням латвійських компетентних органів, особа, яка прибула в аеропорт “Рига”, за рішенням представника прикордонної служби Латвії може бути направлена на проходження тесту в обов’язковому порядку.

Дипломати нагадують, що на даний час в Латвії діє порядок, згідно з яким дозволено в’їзд без поважної причини, у тому числі з туристичною метою, лише тим громадянам України, які мають сертифікат вакцинації з QR-кодом, згенерований у “Дії”.

Громадяни України, які не мають згаданого сертифіката, але мають негативний результат тесту на COVID-19, можуть в’їхати до Латвії лише у виключних випадках за рішенням уряду або окремого дозволу керівника Державної прикордонної служби Латвійської Республіки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-