У хмельницькому музеї створять лабораторію ручного друку фотографії

У хмельницькому музеї створять лабораторію ручного друку фотографії

Укрінформ
У Хмельницькому музеї-студії фотомистецтва створять лабораторію ручного друку фотографії, де проводитимуть майстер-класи та буде можливість самостійно надрукувати фото.

Про це кореспонденту Укрінформу розповів директор музею-студії фотомистецтва Віталій Савін.

«Ми брали участь у бюджеті участі і наш проєкт посів третє місце в категорії «Культура і туризм». Проєкт передбачає створення лабораторії ручного друку на базі музею-студії фотомистецтва. Бюджет проєкту 150 тис. грн, які ми спрямуємо на придбання хімічних розчинів, потрібних для друку фотографій, фотопаперу, цифрового фотоапарату, об’єктиву та іншого обладнання», – зазначив Савін.

За його словами, після створення фотолабораторії в музеї планують проводити майстер-класи із друку фотографій для груп відвідувачів. Окрім того, буде можливість самостійно проявити плівку та надрукувати фотографії. Водночас буде доступним і друк цифрових фото.

Як зауважив директор музею-студії фотомистецтва, у Хмельницькому наразі немає жодної такої лабораторії. Відтак проєкт спрямований на популяризацію фотографії через вивчення історії розвитку фотомистецтва.

Лабораторію ручного друку планують відкрити у вересні 2022 року до 12-річчя музею-студії і фотомистецтва.

Загалом у цьогорічному бюджеті участі Хмельницького перемогли 23 проєкти, на реалізацію яких із міського бюджету спрямують 2 959 052 грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-