Україна сприятиме інвестиціям у космічний туризм - глава Держкосмосу

Україна сприятиме інвестиціям у космічний туризм - глава Держкосмосу

Укрінформ
Україна готова усіляко сприяти приватним інвестиціям у розвиток космічного туризму в країні.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це в інтерв'ю Укрінформу розповів голова Державного космічного агентства України Володимир Тафтай.

“У рамках бюджетних видатків на космічні заходи Україна не планує займатися розвитком космічного туризму, але ми вітатимемо ініціативи приватних компаній, якщо такі будуть”, - сказав Тафтай.

Він також висловив сподівання, що з наступного року українська космічна галузь отримає суттєво вище бюджетне фінансування.

“Зараз ми перебуваємо на завершальному етапі затвердження української космічної програми до 2025 року, яка передбачає й розподілене фінансування за напрямами діяльності. Ми маємо підтримку Президента та уряду й вже наступного року очікуємо на досить суттєве фінансування космічної діяльності”, - зазначив голова ДКАУ.

Як повідомляв Укрінформ, 20 липня компанія Blue Origin запустила перший пілотований суборбітальний політ ракетної системи New Shepard з американським мільярдером Джеффом Безосом, а також трьома космічними туристами на борту.

Blue Origin - одна з трьох компаній, що стали першопрохідцями у новій ері космічного туризму, компанії SpaceX та Virgin Galactic останнім часом також відправляють цивільних осіб у космос.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-