Як працюватимуть гірськолижні курорти під час карантину - у МОЗ затвердили правила

Як працюватимуть гірськолижні курорти під час карантину - у МОЗ затвердили правила

Укрінформ
Заступник міністра охорони здоров'я - головний державний санітарний лікар Ігор Кузін затвердив постанову, якою визначаються протиепідемічні заходи під час роботи гірськолижних курортів на період карантину.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я.

Згідно з документом, керівник або відповідальна особа на гірськолижних курортах мають забезпечити проведення температурного скринінгу безконтактним методом усім працівникам перед початком робочої зміни, не допускати до роботи співробітників, які не надали документи, що підтверджують вакцинацію, негативний результат тестування або одужання від COVID-19, а тактож працівників, які підлягають самоізоляції, та тих, хто має симптоми ГРВІ чи температуру понад 37,2°C.

«Надавати послуги дозволяється лише тим людям, у яких перевірили наявність COVID-документів. Повнолітні відвідувачі та клієнти повинні мати документ, що підтверджує вакцинацію від COVID-19 або негативний результат тестування чи одужання», - заявляють у МОЗ.

При цьому перевірку COVID-документів рекомендується проводити під час поселення до готелю або під час придбання абонементу на гірськолижне катання. Також можна організувати спеціальні центри перевірки документів.

Відвідувачам курорту рекомендується присвоїти унікальну позначку (наліпку на верхній одяг або шолом), яка б дозволила ідентифікувати, що документи у людини вже перевірялись, і хто саме її видав.

Яким чином та в якому місці перевіряти наявність необхідних документів, вирішуватиме бізнес.

Відповідальність за організацію та виконання заходів покладається на суб’єктів господарювання, що надають готельні та інші послуги.

Водночас керівники закладів, що надають послуги відвідувачам гірськолижних курортів, мають забезпечити наявність достатнього запасу засобів індивідуального захисту та їх правильне використання працівниками; вологе прибирання місць найбільшого скупчення відвідувачів; централізований збір та утилізацію використаних засобів індивідуального захисту.

"Відвідувачі курортів зобов’язані перебувати у громадських місцях у захисних масках, які закривають ніс та рот, і дотримуватись респіраторної гігієни та етикету кашлю", - зазначають у МОЗ.

При цьому на вимогу працівників закладів відвідувачі мусять надати документи, що підтверджують вакцинацію, негативний результат тесту або одужання від COVID-19, або документи, що підтверджують вік особи (оскільки норми щодо наявності COVID-документів не застосовуються до неповнолітніх).

Робота готелів та садиб має бути організована з дотриманням всіх протиепідемічних рекомендацій.

Як повідомляв Укрінформ, у листопаді Кузін заявив, що гірськолижні курорти на Новий рік будуть працювати за умови дотримання протиепідемічних правил.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-