До Книги рекордів України потрапила найдовша вулиця в селі Орів на Львівщині

До Книги рекордів України потрапила найдовша вулиця в селі Орів на Львівщині

Укрінформ
Вулицю Тараса Шевченка в селі Орів на Львівщині внесли до Книги рекордів України як найдовшу в країні. Вона тягнеться понад 14 кілометрів.

Про це у Фейсбуці повідомив заступник голови Львівської ОДА Юрій Бучко, передає Укрінформ. 

«Львівщина – рекордсмен! Вулицю Тараса Шевченка у селі Орів Дрогобицького району внесли до Книги рекордів України як найдовшу у всій Україні. Вулиця має протяжність 14 кілометрів. Важливо те, що вся Україна почує про Орів. Та й не тільки Україна. Ця подія – про розвиток туризму, про інвестиції в наш регіон, про розвиток сіл, Трускавецької громади, Дрогобицького району, а отже і Львівщини», – зазначив Бучко.

Він наголосив, що в околиці цього населеного пункту реалізовують проєкт «ВелоБескиди: розвиток пішохідно-трекінгової та велосипедної інфраструктури» та триває будівництво оглядової вежі на території регіону Трускавець – Орів – Борислав – Східниця за кошти Державного фонду регіонального розвитку.

Також біля Орова розпочинається нацпарк «Сколівські Бескиди», у містечку Сколе буде цілий комплекс із екопомешканнями для туристів – «глемпінгами» (комфортабельними кемпінгами), у Бориславі неподалік на початку цього року відкрився музей-аптека Йогана Зега, у Трускавці будуть реконструювати історичну віллу Гопляна, де працює музей художника Біласа.

«Ці всі заходи сприятимуть залученню туристів у цей край для його подальшого розвитку», – додав чиновник.

Окрім цього, в управлінні туризму і курортів облдержадміністрації повідомили, що територія поблизу села Орів – одна з найбільш придатних в Україні для заняття дельтапланеризмом. Ще з 1934 року тут почали проводити 4-денні курси, згодом організували цілу школу. Річ у тім, що рельєф найкраще підходить для запуску дельтапланів за будь-якого напрямку вітру.

Фото зі сторінки Юрія Бучка в Фейсбуці

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-