У Вінниці заснували музей міста

У Вінниці заснували музей міста

Укрінформ
У Вінниці міськрада заснувала музей міста, який представлятиме громаду як єдиний організм у історичному, урбаністичному, культурному та соціально-економічному вимірах.

Про це кореспонденту Укрінформу з посиланням на рішення міської ради у понеділок повідомив директор КП «Центр історії Вінниці» Олександр Федоришен.

«Можна сказати, що Музей Вінниці вже народився, поки що – юридично: за його заснування проголосували на останній сесії депутати міської ради. Над тим, щоб такий заклад з'явився у нашому місті, ми працювали близько п'яти років. Він представлятиме Вінницю у якнайширшому баченні як живий та пульсуючий організм зі своє історією і культурною самобутністю, в соціально-економічному, політичному та урбаністичному вимірах. Ми сподіваємося, що він стане осереддям наукових досліджень та публічних дискусій про Вінницю і вінничан», – повідомив Федоришен.

За його словами, музей буде створено на базі комунального підприємства «Центр історії Вінниці». Для розміщення музею місто виділило історичну споруду початку ХХ століття – садибу Боруха Львовича. Вона розташована у середмісті Вінниці і зручна для відвідування городянами та туристами.

Музей розпочне працювати у січні 2022 року після завершення державної реєстрації та всіх підготовчих процедур. Спочатку він буде зачинений для відвідувачів, позаяк будівлю, де він розміститься, необхідно реставрувати і наповнити фонди музею. Крім реставрації, передбачається пристосування будівлі та її двору під експозиційні потреби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-