Туристи зможуть відчути Тернопіль на смак

Туристи зможуть відчути Тернопіль на смак

Фото
Укрінформ
Гастрономічний проєкт «Смачний Тернопіль» стартував в обласному центрі.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Наше місто здавна перебувало на межі трьох етносів. Його історію творили українські, польські та єврейські громади. Ця особливість спричинила різноманіття звичаїв, традицій, а надто – приготування страв. Хоча у часи радянського «общепіту» деякі наїдки були нівельовані буденними стравами, та повністю стерти історичну пам'ять про тернопільську кухню не вдалося. Тож ми вирішили реалізувати проєкт, який би відродив для тернополян, гостей міста, туристів – давнє кулінарне мистецтво», – сказала кореспонденту агентства під час презентації проекту «Смачний Тернопіль» директор Тернопільського туристично-інформаційного центру Ірина Потішна.

За її словами, досягнуто домовленості про введення в меню автентичних тернопільських страв у деяких закладах харчування. Їм як учасникам гастрономічного проєкту 26 листопада вручили спеціальні таблички, де зазначено, що приготовлена страва відповідає історичному оригінальному рецепту з Тернополя.

Гастрономічний проєкт «Смачний Тернопіль» / Фото: Олег Снітовський, Укрінформ

Так, одне із кафе міста відтепер пропонуватиме гречані пироги зі сметаною, гречану кишку, сало по-старосвітськи, настоянку «Від усіх хвороб». Інші заклади обрали приготування тертих пляцків, відбивних-карменадлів, паштетиків, м’ясних, рибних млинці, які кухарі обсмажують в клярі або в яйці з борошном.

Особливо багата вийшла кондитерська палітра, у якій чільне місце посідає тернопільський штрудель.

Як повідомляв Укрінформ, на Тернопільщині досить популярні серед туристів гастрономічні фестивалі із дегустацією страв, приготовлених за давніми рецептами. Серед таких кулінарних імпрез, найбільш відвідувані – «Галицька дефіляда», «Борщ’Їв», «КоропФест», «Пікнік у Тернополі», «На кашу і каву до Тернополя».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-