Миколаївщина у трійці лідерів за запасами лікувальних грязей

Миколаївщина у трійці лідерів за запасами лікувальних грязей

Укрінформ
Миколаївщина входить до трійки лідерів серед регіонів України за наявністю запасів лікувальних грязей.

Про це під час брифінгу повідомила керівниця новоствореного Управління з питань туризму та курортів Миколаївської облдержадміністрації Тетяна Волинець, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми вивчили лікувальні можливості області і з’ясувалося, що Миколаївщина посідає третє місце в Україні за експлуатаційними запасами лікувальних грязей. Ми лідируємо за цим показником після Криму та Запорізької області», – наголосила Волинець.

За її словами, наявність вищезгаданих ресурсів дасть змогу розширити рамки туристичного сезону та проводити оздоровлення туристів на узбережжях області.

Найбільші поклади грязей, за оцінками фахівців, є на території Тилігульського лиману. Їх запаси сягають 14 мільйонів тонн – найбільші в Україні. Вони  можуть використовуватись для лікування опорно-рухового апарату, нервової системи, захворювань шкіри тощо.

"А це свідчить про те, що є реальна можливість перетворити тутешні бази відпочинку на повноцінні бальнеологічні центри", – впевнена Волинець.

Крім того, під час наукових досліджень було знайдено унікальну мінеральну воду в Казанці, аналогів якої немає в Україні.

"Територіальна громада раніше і не підозрювала, що має таке багатство. Там люди були надзвичайно здивовані і зараз активно займаються тим, щоб створити навколо цього ресурсу інвестиційні проєкти», – зазначила керівниця управління.

Як повідомлялося, на Миколаївщині за результатами туристичного сезону 2021 року майже вдвічі збільшено показники надходження туристичного збору, як порівняти з минулим роком – з 2,8 млн грн до 5,42 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-