На Миколаївщині цього сезону отримали майже вдвічі більше туристичного збору

На Миколаївщині цього сезону отримали майже вдвічі більше туристичного збору

Укрінформ
На Миколаївщині за результатами туристичного сезону 2021 року майже вдвічі збільшили показники надходження туристичного збору, як порівняти з минулим роком – з 2,8 млн грн до 5,42 млн грн.

Про це під час брифінгу 19 листопада повідомила керівниця новоствореного Управління з питань туризму та курортів Миколаївської облдержадміністрації Тетяна Волинець, передає кореспондент Укрінформу.

«Туристична популярність Миколаївської області продовжує зростати, про це свідчить динаміка надходжень туристичного збору. Станом на 1 листопада туристичний збір в Миколаївській області досяг 5,42 млн грн, тоді як торік ця цифра була лише 2,81 млн грн. Тобто маємо зростання на 2,6 млн грн або 93%», – сказала Волинець.

За її словами, наразі Миколаївщина за цим показником випередила навіть сусідню Херсонщину, якій в цьому році вдалося зібрати лише 4,1 млн грн турзбору.

«І це при тому, що Херсонська область має більше підприємств зі сфери туристичного бізнесу і значно довшу протяжність морських узбережь, ніж ми», – наголосила керівниця управління.

Вона також зазначила, що цей успіх – це спільна робота облдержадміністрації, громад на місцях та бізнесу. Адже без взаємодії з підприємцями неможливо було б отримати такі результати.

За словами Волинець, зібрані кошти громади мають витрачати на розвиток своєї туристичної інфраструктури. Адже саме це одна з вимог бізнесу, який готовий сплачувати податки, але хоче, щоб вони йшли на розвиток територій, де вони працюють.

Наразі Миколаївщина має понад 70 кілометрів Чорноморського узбережжя і 400 закладів розміщення для туристів на 37 тисяч ліжко-місць.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-