На Львівщині напрацьовують проєкт велошляху Львів – Дніпро – Донецьк

На Львівщині напрацьовують проєкт велошляху Львів – Дніпро – Донецьк

Укрінформ
На Львівщині у межах програми підтримки міжрегіональної співпраці "Змінимо країну разом" представників Дніпропетровської та Донецької областей навчають знакувати велосипедні шляхи та працюють над розробкою веломаршруту, який з’єднає схід і захід країни.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОДА, передає Укрінформ.

"Проєкт спрямований на інтеграцію східних і західних регіонів України в єдиний туристичний простір. Для цього ми мусимо мати таких фахівців, які зможуть створити велосипедний шлях національного значення "Львів – Дніпро – Донецьк", – розповів в.о. директора Львівського обласного центру краєзнавства, екскурсій і туризму Роман Гулянич.

Навчання відбувається на базі Львівського обласного центру краєзнавства і туризму. Теоретичний етап розпочався ще в серпні, а зараз стартувала практична сесія для представників Львівщини, Дніпропетровської та Донецької областей. Усі учасники отримають сертифікати за спеціальністю "Інструктор-методист з туризму. Знакувальник туристичних шляхів".

Під час навчання також розроблять методичний посібник по знакуванню велосипедних шляхів згідно із держстандартом України.

До проєкту, крім Львівського обласного центру краєзнавства та туризму, залучені Донецький обласний центр туризму та краєзнавства учнівської молоді, КЗ "Верхньодніпровський палац дитячої та юнацької творчості" Верхньодніпровської міської ради Дніпропетровської області, ГО "Клуб велотуристів друзів природи "Рух".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-