У парку природи «Беремицьке» селекційно розводитимуть оленів

У парку природи «Беремицьке» селекційно розводитимуть оленів

Фото
Укрінформ
У парку природи "Беремицьке", розташованому неподалік міста Остер на Чернігівщині, селекційно розводитимуть благородних оленів.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив менеджер із регіонального розвитку благодійного фонду "Беремицьке Біосфера" Ростислав Полушвайко.

"Благородних оленів ми закупили в Латвії на фермі. Будемо селекційно їх розводити й випускати в дику природу", – сказав Полушвайко.

За словами менеджера, олені живуть в окремому вольєрі, що розташований в туристичній частині парку напроти конференц-зали, і відвідувачі можуть бачити це невеличке стадо. Коли тварин навесні тільки привезли, їх було 5 особин (1 самець і 4 самки), а згодом народилось одне оленя. Адаптуючись до нового місця, олені спочатку ховалися, та зараз уже підходять ближче до загородження та людей.

Полушвайко додав, що досі в парку були тільки олені, які живуть у дикій природі. Спостерігати їх важкувато, але сніжна зима може надати такий шанс.

"Готуючи новорічні програми, ми передбачаємо екскурсії, під час яких відвідувачі з екскурсоводом зможуть підгодовувати тварин. Якщо випаде сніг, олені приходитимуть до годівниць, і їх буде легше побачити в заповідній частині парку", - зауважив він.

Читайте також: У парку «Беремицьке» розмножилися врятовані волонтерами борсуки

Парк природи "Беремицьке" розташований у Козелецькому районі Чернігівщини, його площа – близько 500 га. На території парку відтворюється первозданна природа, яка була в цих краях у V-X сторіччях (до утворення Київської Русі). Втілюючи ідею ревайлдингу (відновлення природи, притаманної тій чи іншій місцевості), працівники парку засаджують і заселяють територію тими видами рослин, тварин, птахів, комах, які утворять замкнутий біологічний цикл прадавнього чернігівського Полісся. Водночас тут розвивають туризм.

Фото: ПП "Беремицьке"

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-