«Мале карпатське коло» з’єднає три європейські країни навколо ключових курортних точок Карпат

«Мале карпатське коло» з’єднає три європейські країни навколо ключових курортних точок Карпат

Укрінформ
Проєкт «Мале карпатське коло» з’єднає три європейські країни – Україну, Польщу та Румунію –навколо ключових курортних точок Карпат.

Про це повідомив заступник голови Закарпатської ОДА Мирослав Білецький, передає Укрінформ.

«З’єднати ключові курортні точки Карпат, поєднати три європейські країни – Україну, Польщу, Румунію, – створити інфраструктуру європейського рівня і дати потужний поштовх для розвитку громад і їхнього туристичного потенціалу – саме це отримає Закарпаття і сусідні області від втілення в життя «Малого карпатського кола», – сказав Білецький.

Як повідомляється, наразі три області України – Закарпатська, Львівська, Івано-Франківська – реалізовують потужний інфраструктурний проєкт «Мале карпатське коло». Роботи ведуться в межах президентської ініціативи Володимира Зеленського «Велике будівництво».

Читайте також: На Закарпатті ремонт доріг «Малого карпатського кола» коштував майже 4 мільярди гривень

«Мале карпатське коло» – проєкт, який у найближчому майбутньому об’єднає курортні та туристичні центри трьох областей. Серед ключових центрів з львівського боку – Славське, Рожанка (Верхня і Нижня), Сколе та Плай, із боку Закарпаття – Пилипець, Ізки, Синевир та Міжгір’я, а з Івано-Франківського – Вигода, Вишків і Буковель.

Це надасть можливість обміну туристичними потоками, зменшення часу подорожі і відповідно збільшення інвестиційних надходжень та надходжень до місцевих бюджетів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-