На Рівненщині молоді туристи-краєзнавці пройдуть історичними стежками краю

На Рівненщині молоді туристи-краєзнавці пройдуть історичними стежками краю

Укрінформ
На Рівненщині цими вихідними стартує історико-просвітницький проект для молодих туристів-краєзнавців «Наші герої».

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив його організатор, керівник громадської організації «Фонд молодіжних ініціатив «Крила» Юрій Ткачук.

«Це вже не перша така подорож пам’ятними місцями області. Такими мандрівками, крім популяризації активного відпочинку, хочемо привернути увагу молоді до історичної минувшини краю. Зокрема, нинішня екскурсійна подорож називається «Наші герої». Зробимо акцент на визначних постатях національно-визвольного руху, людях, які народилися у цих околицях й загинули від рук ворогів», – розповів Ткачук.

За його словами, майже 200-кілометровий автобусно-піший маршрут вихідного дня охопить кілька історичних локацій.

Читайте також: На Рівненщині оновили популярний туристичний маршрут «Поліська Січ»

Зокрема, краєзнавці відвідають колишній Березнівський район Рівненщини, де побувають у Надслучанському регіональному ландшафтному парку, у селі Губків вийдуть на руїни тутешнього замку, на Дзвонецькій горі впорядкують козацькі могили.

У програмі пізнавальної подорожі – відвідини сіл Соснове та Бистричі, ознайомлення у сільських музеях з матеріалами про боротьбу УПА та історичних постатей, які тут народилися.

Як повідомлялося, на Рівненщині діє понад пів сотні туристичних маршрутів вихідного дня. Серед них найбільш популярні – «Медове коло», мандрівка велосімейним парком «Ремельський», кордонами «Великої Волині», поїздки до туристичних локацій «7 чудес Рівненщини», відвідини Тараканівського форту та Тунелю кохання.

Фото: Фонд молодіжних ініціатив «Крила»

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-