На Рівненщині оновили популярний туристичний маршрут «Поліська Січ»

На Рівненщині оновили популярний туристичний маршрут «Поліська Січ»

Укрінформ
Екокультурний туристичний маршрут «Поліська Січ», прокладений на Рівненщині, відтепер має оновлений сайт та маркування цікавих локацій.

Про це кореспонденту Укрінформу розповіла менеджерка з комунікацій проєкту Надія Машта.

«Комплексний туристичний маршрут «Поліська Січ» включає шість маршрутів різного рівня складності та призначений насамперед для велолюбителів з різних куточків України. Оновили сайт маршруту, який, думаємо, зацікавить і звичайних туристів, адже тут відтепер буде фото та детальний опис туристичних атракцій, що розташовані вздовж маршрутів. Це – замки та костели, музейні комплекси, пам’ятки археології та природи. Про них повідомляють відповідні маркери з вказівниками та інформаційними банерами», – зазначила Машта.

За її словами, промаркований комплексний екокультурний туристичний маршрут має загальну протяжність близько 400 км. Треки маршрутів прокладено територією Рівненщини другорядними дорогами та екостежками так, щоб охопити максимальну кількість цікавих історико-культурних місць і об’єктів природно-заповідного фонду. Маршрути – радіальні, тобто починаються і завершуються в одному місці – це «Острів фестів» поблизу села Хотин.

Читайте також: Від парку до парку: на Чернігівщині створять туристичний велосипедний маршрут

Як повідомлялося, проєкт «Екокультурний туристичний маршрут «Поліська Січ» реалізується Шпанівською територіальною громадою разом із громадською організацією «Спілка велосипедистів Рівного» у межах партнерської програми «Культура. Туризм. Регіони» Українського культурного фонду та Державного агентства розвитку туризму.

Як відомо, упродовж п’яти років на Рівненщині влаштовують «Марафон «Поліська Січ» – найбільший в Україні туристичний велофестиваль, що триває три дні. Щодня велосипедисти долають на вибір шість туристичних маршрутів різної довжини та складності, насолоджуються поліськими краєвидами, а ввечері повертаються на місце старту, спілкуються з однодумцями та відпочивають у наметах.

Фото: way.rv.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-