До харківського екопарку з Ізраїлю прибули кенгуру та примати

До харківського екопарку з Ізраїлю прибули кенгуру та примати

Фото
Укрінформ
До ландшафтного "Фельдман Екопарку", що на кільцевій дорозі Харкова, прибула велика група тварин з Єрусалимського зоопарку: гігантські кенгуру, лемури двох видів та південноамериканські мавпочки.

Про це повідомляє пресслужба "Фельдман Екопарку", передає Укрінформ.

"Новосели вже пройшли карантин і тепер обживаються у своїх вольєрах, звикають до сусідів та зоокіперів", – говориться у повідомленні.

Читайте також: До Харківського зоопарку з Німеччини прибули пінгвіни

За словами завідувачки сектору "Примати" Ольги Прокопової, червонорукі тамарини – невеликі мавпочки із сімейства ігрункових: "Свою назву ці мешканці сельви (дощових лісів Південної Америки) отримали за червоно-помаранчеві лапки, що контрастують з чорним забарвленням тіла. Три новоприбулі самці доповнять експозицію наших тамаринів. Поповнилася і колекція лемурів, причому чорних лемурів у нас раніше не було, тепер з'явилися дві самки. А самець кільцехвостого лемура, що прибув з Ізраїлю, додасть "свіжу кров" в нашу численну зграю "мадагаскарців". У цих приматів панує матріарх, а самці часто об'єднуються в парубоцькі клуби, приходячи до самок у сезон розмноження, так що новий самець буде дуже корисним для розмаїття генофонду".

За словами завідувачі науково-просвітницького відділу "Фельдман Екопарку" Андрія Гапченка, формування пар для поповнення резервних популяцій рідкісних тварин – важлива складова збереження видового розмаїття.

"Іноді ми отримуємо самок з одного зоопарку, і потім чекаємо кілька років, поки вдасться знайти для них гідного кавалера. Так, наприклад, ми нарешті отримали з Єрусалимського зоопарку чотирьох самців гігантських кенгуру для наших самиць. Ці звірі живуть великими групами, і нам тепер вдасться створити нову цікаву для відвідувачів експозицію. Вони рекордсмени за швидкістю серед побратимів – розвивають 64 км на годину. А ще ці кенгуру найконтактніші – людину зовсім не бояться", – зазначив Гапченко.

За його словами, в екопарку тримають три види кенгуру: гігантські сірі, великі руді та валабі Беннета (серед останніх є навіть два альбіноси).

"Побачити всіх їх можна у ландшафтному вольєрі "Австралія" у північно-східній локації мультикомплексу. Нові лемури та тамарини зараз утримуються в зимових приміщеннях експозиції "Мадагаскар". Навесні відвідувачі зможуть познайомитися з ними ближче", – додав Гапченко.

Читайте також: У Київському зоопарку відкрили зимову домівку для рідкісних птахів

Нагадаємо, що на початку жовтня у "Фельдман Екопарку" народилася самка тапіра Доллі. Це перша тварина цього виду, яка з'явилася в Україні за останні 20 років.

Як повідомляв Укрінформ, "Фельдман Екопарк" діє з 2013 року з ініціативи народного депутата України Олександра Фельдмана. У колекції екопарку – 5 000 тварин 300 видів. Відвідування екопарку безкоштовне.

Фото: "Фельдман Екопарк"

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-