До Харківського зоопарку з Німеччини прибули пінгвіни

До Харківського зоопарку з Німеччини прибули пінгвіни

Фото
Укрінформ
До Харківського зоопарку з Німеччини прибули пінгвіни Гумбольдта в межах програми Європейської асоціації зоопарків та акваріумів.

Про це повідомляє пресслужба Харківської міської ради, передає Укрінформ.

«Три самки – Маргарет, Агата і Шарлотта – приїхали із зоопарку в місті Бохум у межах програми Європейської асоціації зоопарків та акваріумів (ЄАЗА). Тварини передані для збереження і розмноження виду. Заплановано, що з часом популяція пінгвінів поповниться ще десятьма особинами – самцями і самками», – йдеться у повідомленні.

На сьогодні, зазначили у зоопарку, в Україні пінгвінів Гумбольдта можна побачити тільки в Харкові.

У вольєрах для утримання пінгвінів, що розташовані в експозиції «Світ узбережжя», враховані всі умови для комфортного перебування тварин і роботи персоналу.

У розпорядженні пінгвінів – відкритий і внутрішній вольєри загальною площею понад 700 кв. м з глибокими басейнами, штучними скелями, автоматичними поїлками. Зараз пінгвіни обживають внутрішній вольєр.

Довідка. Пінгвін Гумбольдта, або перуанський пінгвін, зазвичай гніздиться на кам'янистих узбережжях Чилі і Перу, де проходить холодна Перуанська течія. Чисельність цих пінгвінів постійно зменшується через зміни в системі течій Тихого океану.

Як повідомляв Укрінформ, 23 серпня, у День Харкова, відкрили реконструйований зоопарк, який засновано у 1895 році.

Реконструкція розпочалася у липні 2016-го як іміджевий проєкт Харківської міської ради. Загальні витрати становили понад 1,5 млрд грн. Тільки у 2021 році на реконструкцію заклали у міському бюджеті понад 177 млн грн.

Читайте також: У Харкові відкрили зоопарк, реконструйований за євростандартом

Зараз мешканці Харкова можуть записатися на безкоштовні екскурсії онлайн. Згодом відвідати зоопарк зможуть і мешканці інших міст, але не безкоштовно.

За програмою реконструкції, у зоопарку діятимуть тематичні експозиції, які відповідають європейським стандартам: «Африканська савана», «Південна Америка», «Дика Австралія», «Водний світ», «Далекий схід», «Планета мавп», «Контактний зоопарк», де можна поспілкуватися з тваринами, «Театрі природи» – для проведення свят.

Замість ґрат тварин будуть відділяти від відвідувачів скляні та електричні огорожі й рови з водою.

Фото: city.kharkov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-