У Харкові відкрили зоопарк, реконструйований за євростандартом

У Харкові відкрили зоопарк, реконструйований за євростандартом

Фото
Укрінформ
Харківський зоопарк відкрили для відвідувачів у День міста після масштабної реконструкції, що тривала 5 років.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, право на перші безкоштовні екскурсії за запрошенням отримали діти з обмеженими фізичними можливостями, працівники комунальних підприємств, журналісти.

Свято почалося з шоу на сцені амфітеатру. Відбувся також показ документального фільму про історію зоопарку, що бере початок наприкінці ХІХ сторіччя, а нині його колекція налічує 7 тисяч тварин 300 видів.

За 5 років зоопарк повністю реконструювали відповідно до європейських стандартів.

«Ми побудували унікальний зоопарк - для харків'ян і всієї України, і цей зоопарк буде одним із кращих у Європі і за колекцією тварин, і за умовами їх утримання. Далі ми поступово відкриватимемо наступні локації, і ви побачите Харківський зоопарк у всій красі», - заявив на відкритті секретар Харківської міської ради Ігор Терехов.

Читайте також: У Харківському зоопарку «оселилися» котячі лемури

Відвідувачі поділилися на групи і у супроводі працівників зоопарку, які виконували роль екскурсоводів, оглянули вольєри з тваринами. Зараз доступні два види екскурсій - «Стежка тигра» і «Африканська савана». Відвідувачі можуть побачити бурих та гімалайських ведмедів, японських макак, левів, слона, бегемота, жирафа, нільських крокодилів, сурикатів, приматів та птахів, включаючи африканських страусів.

Читайте також: Слонів у Миколаївському зоопарку привітали з «професійним святом»

За словами працівників закладу, зараз у зоопарку колекція видів налічує менш ніж 200 найменувань, оскільки під час реконструкції багато тварин перевезли до інших зоопарків, і вони тільки зараз починають повертатися та обживатися в нових умовах. "Наші тварини замість тісних вольєрів отримали приміщення з басейнами та водоспадами, щоб усе було як у живій природі. Коли зоопарк збільшуватиме пропускну здатність, кількість об'єктів для відвідування зростатиме", - зазначають у зоопарку.

Читайте також: У Харківському зоопарку переселили у нові вольєри бегемотиху і нільських крокодилів

У перший день роботи, за даними адміністрації, його відвідали близько 5 тисяч гостей за запрошеннями.

Згодом почнуться екскурсії для дітей працівників комунальних підприємств. У вересні на екскурсії зможуть записатися онлайн всі охочі харків'яни. У жовтні зоопарк зможуть відвідати й мешканці інших міст України.

Читайте також: Кличко показав нову літню «резиденцію» горили Тоні

Вхід до зоопарку за "карткою харків’янина" безкоштовний, гості міста платитимуть від 100 грн (діти) до 200 грн (дорослі).

Як повідомляв Укрінформ, реконструкція Харківського зоопарку, який засновано у 1895 році, розпочалася у липні 2016-го. Загальні видатки становили понад 1,5 млрд грн.

У зоопарку створені різні зони: «Африканська савана», «Південна Америка», «Дика Австралія», «Водний світ», «Далекий схід», «Планета мавп», «Контактний зоопарк», «Королівство слонів», «Стежка тигра», «Ведмежі володіння», «Театрі природи». За європейськими стандартами, замість ґрат тварин відділяють від відвідувачів скляні та електричні огорожі та рови з водою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-