У Харківському зоопарку переселили у нові вольєри бегемотиху і нільських крокодилів

У Харківському зоопарку переселили у нові вольєри бегемотиху і нільських крокодилів

Фото, відео
Укрінформ
У Харківському зоопарку бегемотиху і пару нільських крокодилів переселили у нові вольєри.

Про це повідомляє пресслужба міської ради, передає Укрінформ.

«Два види тварин - бегемотиха і пара нільських крокодилів, що представляють експозицію «Африканське сафарі», - отримали нове житло у Харківському зоопарку», - йдеться у повідомленні.

Бегемотиха Степанида освоює просторий літній вольєр, де є пісочне покриття і басейн, оснащений сучасними фільтрами, які створюють постійну циркуляцію. Басейн оснащений електропастухами по периметру, які створюють своєрідний водний коридор і відокремлюють бегемота від відвідувачів. Таке рішення допоможе не тільки створити безпечні умови, а й захистити Степаниду від непотрібних частувань з боку відвідувачів, кажуть у зоопарку.

Новий експозиційний вольєр побудований і для пари нільських крокодилів - Джеми та Сені. Крокодили вже успішно проходять адаптацію на новому місці, де є басейн з системою фільтрації та підігрівом води. Вольєр оснащений інфрачервоними лампами, під якими рептилії люблять грітися.

Раніше у Харківському зоопарку, де триває реконструкція, переселилися на нове місце бурі ведмеді, гривасті барани та інші тварини.

Як повідомляв Укрінформ, відкриття реконструйованого Харківського зоопарку відбудеться 23 серпня, у День міста.

Читайте також: У Херсоні почався благодійний проєкт стерилізації безпритульних тварин

Реконструкція Харківського зоопарку, який засновано у 1895 році, розпочалася у липні 2016-го. Загальні видатки становлять понад 1,5 млрд грн, зокрема у 2021 році на ці роботи заклали у міському бюджеті понад 177 млн грн.

У результаті реконструкції за євростандартами у зоопарку діятимуть експозиції «Африканська савана», «Південна Америка», «Дика Австралія», «Водний світ», «Далекий схід», «Планета мавп», «Контактний зоопарк», «Театр природи» та ін. Замість ґрат тварин відділятимуть від відвідувачів скляні та електричні огорожі, рови з водою.

Фото: city.kharkov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-