У Харківському зоопарку «оселилися» котячі лемури

У Харківському зоопарку «оселилися» котячі лемури

Фото
Укрінформ
Котячі лемури з Мадагаскару "оселилися" в експозиції Харківського зоопарку "Африканське сафарі".

Про це повідомляє пресслужба Харківської міськрадипосилаючись на дані зоопарку, передає Укрінформ.

«Ці лемури є найвідомішими приматами острова Мадагаскар. Оскільки лемури дуже рухливі та допитливі тварини при створенні їх володінь велику увагу приділили системам збагачення середовища», - йдеться у повідомленні.

Вольєр обладнаний багаторівневими майданчиками, гойдалками, лежаками, канатами, драбинками та невеликим водоспадом. Площа апартаментів з зоологічним відсіком становить 45 кв.м.

За словами співробітників зоопарку, примати відчувають себе комфортно: «Вони проявляють інтерес до різноманіття розваг та із задоволенням приймають усі частування».

У родині лемурів, як розповіли в зоопарку, - три самиці та два самці: «Їм по 2-3 рочки, тому можна сказати, що вони всі однолітки зі схожими інтересами. У їхній групі є домінантна самиця Коша, яка демонструє свої лідерські якості щодо побратимів. Вона дуже контактна і любить кататися на спині, тому ніколи не марнує нагоди забратися на спину кіпера, який перебуває у вольєрі».

Читайте також: Слонів у Миколаївському зоопарку привітали з «професійним святом»

Як повідомляв Укрінформ, оновлений Харківський зоопарк офіційно відкриється 23 серпня, у День міста. Всі нові вольєри мають достатню площу, басейни, деякі - з водоспадами, а також охорону у вигляді електропастухів.

Фото: city.kharkov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-