Лідери ЄС доручили Єврокомісії забезпечити свободу подорожей під час пандемії

Лідери ЄС доручили Єврокомісії забезпечити свободу подорожей під час пандемії

Укрінформ
Саміт Євросоюзу ухвалив посилити координацію дій для забезпечення в умовах пандемії COVID-19 свободи пересування як у ЄС, так і за його межами.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться у резолюції саміту, оприлюдненій на сайті Європейської ради.

«З огляду на розвиток епідемічної ситуації, Європейська рада закликає до подальшої координації з метою спрощення руху всередині ЄС, поїздок до ЄС, а також до перегляду двох рекомендацій Ради з цього приводу. ЄР закликає Єврокомісію прискорити роботу щодо взаємного визнання сертифікатів з третіми країнами», - йдеться у документі.

Читайте також: Україна поновила рух пасажирських поїздів до п’яти європейських країн

Лідери ЄС відзначили, що активна кампанія вакцинації в Євросоюзі дозволила досягти суттєвого прогресу у боротьбі з COVID-19. Разом з цим у деяких державах ситуація залишається дуже серйозною. У цьому зв’язку їм рекомендовано прискорити темпи вакцинації, а також протидіяти дезінформації, особливо у соціальних платформах.

«Необхідно зберігати пильність стосовно можливої появи та поширення нових варіантів вірусу», - вказується у документі.

При цьому європейські лідери підтвердили, що ЄС буде продовжувати робити внесок у міжнародну боротьбу проти коронавірусу та у забезпечення вакцинами всіх, кому вони необхідні. Зокрема, шляхом налагодження виробництва та поширення вакцин у країнах-партнерах.

Читайте також: ЄС відправив понад мільярд доз COVID-вакцин більш як для 150 країн світу

Ці теми будуть обговорюватися під час наступної зустрічі «Великої двадцятки» та в ході спеціальної сесії ВООЗ у грудні поточного року.

Як повідомлялося, 21-22 жовтня у Брюсселі відбувся саміт ЄС. Зокрема, глави держав та урядів обговорили питання дотримання верховенства права в країнах Євросоюзу, заходи реагування на різке зростання цін на енергоносії, координацію боротьби з COVID-19. Серед інших питань лідери ЄС розглянули підготовку самітів з країнами Азії та Східного партнерства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-