У Переяславському заповіднику мають зробити документацію для «Великої реставрації» - Потураєв

У Переяславському заповіднику мають зробити документацію для «Великої реставрації» - Потураєв

Укрінформ
Виділення коштів на «Велику реставрацію» для пам’ятки заповідника у Переяславі затримується через відсутність проєктно-кошторисної документації, розробку якої має профінансувати Міністерство культури та інформаційної політики.

Про це сказав голова Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв у розмові з журналістами після виїзного засідання комітету 20 жовтня в Національному історико-етнографічному заповіднику «Переяслав», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Пам’ятка заповідника «Вознесенський собор» вже в президентській програмі «Велика реставрація». Єдина проблема, яку ми виявили тут, на місці, – що не зроблена проектно-кошторисна документація, яка дозволить розпочати фінансування. Тому це домашнє завдання музею – не мерії, не місцевого самоврядування, бо це національний комплекс. Має втрутитися міністерство – я знаю, що міністерство це контролює і міністр Олександр Ткаченко цим опікується, – і виділило гроші, щоб музей розробив проєктно-кошторисну документацію і програма «Велика реставрація» Президента Володимира Зеленського, в яку включений об’єкт заповідника, почала реалізовуватися», – сказав Потураєв.

Виїзне засідання Комітету Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики у Національному історико-етнографічному заповіднику "Переяслав" / Фото: Володимир Тарасов, Укрінформ

Як ішлося під час засідання, наразі також вивчається питання щодо передачі дзвіниці Вознесенського собору, яка у комунальній власності міста, до сфери управління Міністерства культури та інформаційної політики.

Читайте також: Відродити «Пирогів»: як осучаснюється унікальний музей

Також зазначалося, що у соборі розміщений музей-діорама "Битва за Дніпро..." і будь-яка реставрація, подальше відновлення собору неможливі без того, щоб музей перенести в інше місце.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-