Мінінфраструктури має створити підрозділ для підсилення роботи Держтуризму – Немчінов

Мінінфраструктури має створити підрозділ для підсилення роботи Держтуризму – Немчінов

Укрінформ
Міністерство інфраструктури має інституційно підсилити роботу Державного агентства розвитку туризму (ДАРТ) – створити підрозділ, щоб допомогти в роботі з новими викликами, які виникли в галузі гостинності.

Про це заявив під час Львівського міжнародного форуму індустрії туризму та гостинності міністр Кабінету Міністрів України Олег Немчінов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Мені приємно, що агенція запрацювала, наповнилася реальними змістами, але я суб’єктивно вважаю, що її роль і місце має бути підсилено. Тому Міністерство інфраструктури, до якого передані функції політики щодо галузі туризму, повинно сформувати підрозділ, який буде допомагати агентству щодо формування політики і звичайно у зв’язку з тим, що агентство має багато викликів, які пов’язані з ліцензуванням туристичних об’єктів, з категоризацією готелів, з програмами, які започаткував Президент Володимир Зеленський, які стосуються туристичних «магнітів», – зазначив Немчінов.

Він наголосив, що питання не в тому, яке міністерство формує політику щодо туризму, а як її реалізовувати. Зокрема, міністр зауважив, що держава не може бути хорошим управителем і має продати на відкритих торгах готелі та бази відпочинку з фонду держмайна для їхнього подальшого розвитку.

Читайте також: У проєкті бюджету-2022 на туризм передбачили 100 мільйонів – Ткаченко

«Кейс із продажем готелю «Дніпро» в Києві є успішним і це треба продовжувати. Легалізація грального бізнесу і необхідність категоризації готелів для того, щоб отримати ліцензії, – це також хороший крок для того, щоб готельна культура розвивалася. І прихід в Україну великих мережевих операторів – це було б хорошим знаком для того, щоб галузь туристичної гостинності оговталася від пандемійного шоку і впевнено дивилася в майбутнє», – додав Немчінов.

Сьогодні, 19 жовтня, на «Арені Львів» розпочався Львівський міжнародний форум індустрії туризму та гостинності, який триватиме до 21 жовтня. Однією з головних подій стала панельна дискусія «Туризм 21-22. Нові тренди та можливості» за участю провідних фахівців ДАРТ та відомих спікерів.

У межах Форуму також проходить 22-а Міжнародна виставка «ТурЕКСПО», учасниками якої стали представники понад 70 фірм із Литви, Польщі та багатьох регіонів України. Тут заплановані презентації нових туристичних продуктів, цікавих маршрутів та брендів, сучасних технологій у сфері гостинності.

Другий день виставки буде присвячений Форуму готелярів та рестораторів із ключовою темою «2021-2022: Еволюція індустрії гостинності».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-