Реставратори з Польщі оновили туристичний «магніт» на Тернопільщині

Реставратори з Польщі оновили туристичний «магніт» на Тернопільщині

Укрінформ
На околиці села Личківці, що на Тернопільщині, спеціалісти Фонду культурної спадщини з Варшави відреставрували пам’ятку монументального мистецтва XIX століття.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив голова Гусятинської громади, до якої входить село Личківці, Степан Карпо.

«Досить оригінальна споруда у формі колони завжди приваблює туристів, які приїжджають у Личківці. Це – один із наших туристичних «магнітів». На пам’ятнику польською мовою написано, що це монумент «Тіням померлих душ». Його встановлено у пам'ять про понад 200 місцевих мешканців, які померли під час епідемії холери 1830-1831 рр. Ще років з десять тому колону увінчувала алегорична фігура Скорботи. Але потім вона розвалилася. І ось тепер польські фахівці разом із місцевими жителями відновили цю пам’ятку монументального мистецтва», – розповів Карпо.

За його словами, відновлена скульптура стане частиною маршруту до туристичних локацій села, яких тут кілька. Це – 350-річна липа, давній костел, надгробок капітану, який загинув під Можайськом під час походу Наполеона на Москву 1812 року, та місце, де свого часу знайшли статую Збруцького ідола.

Читайте також: На Тернопільщині почали реставрацію Чортківського замку

За останній рік Фонд культурної спадщини з Варшави відновив понад 90 історичних нагробних пам’ятників у Польщі та в Україні. Попри ускладнення, пов’язані з епідемічною ситуацією, працівники фонду провели низку реставраційних робіт на п’яти католицьких, православних, єврейських і татарських історичних кладовищах.

Фото: Гусятинська громада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-