Скелі й лікувальне джерело: на Прикарпатті розробили новий гірський маршрут

Скелі й лікувальне джерело: на Прикарпатті розробили новий гірський маршрут

Укрінформ
У Спаській територіальній громаді, що на Івано-Франківщині, створили новий туристичний маршрут через скелясту гору Брустурувата, Ялинівський камінь і лікувальне джерело.

Як передає Укрінформ, про це староста Липовицького округу Спаської громади Ярослав Дранчук розповів Суспільному

"Моє село розташоване в горах. Виникла ідея у громаді, що у нас може бути зелений туризм і що село може прославитися у туристичному напрямку, як Буковель. У нас є така гора Брустурувата – повністю у камені, там є такі ж печери, як печери Довбуша. Також на маршруті є оздоровче джерело, яке тече з природної щілини у каменях гори. Воно є лікувальним і до нього наші люди із села йдуть", – сказав Дранчук.

Довжина нового промаркованого туристичного маршруту – приблизно 4 км територією громади, висота гори Брустурувата – 1 400 м над рівнем моря.

"Нашим маршрутом можна йти з дітьми, бо він розрахований на три-чотири години, залежно від фізичної підготовки. Маршрут робить коло і знову виводить у село", – розповів заступник сільського голови Спаської територіальної громади Михайло Галай.

Читайте також: На Львівщині працюють над «Королівським шляхом» для туристів

Туристичну стежку Спаської громади вивели до чинних туристичних маршрутів, які ведуть у село Осмолода Калуського району, з продовженням до хребта Аршиця й озера Росохан. Тож турист матиме можливість вибрати: повернутися у село Липовиця чи піти далі у гори.

Проєкт створення і маркування туристичного маршруту "Шляхами незвіданих Карпат" виграв у 11 обласному конкурсі проєктів і програм розвитку місцевого самоврядування.

Його загальна вартість – 250 тис. грн, 50% з яких профінансували з бюджету громади, решта – з грошей обласного бюджету. У цю суму увійшло попереднє розчищення маршруту, його маркування, створення мапи з місцями для зупинки, харчування, ночівлі. Крім того, планують розробити онлайн-карти та великі стенди у всіх точках траси.

Фото: Михайло Галай

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-