У Туреччині відкрили унікальний історичний підводний парк Галліполі

У Туреччині відкрили унікальний історичний підводний парк Галліполі

Фото
Укрінформ
На заході Туреччини, біля узбережжя Седдюльбахір у провінції Чанаккале, відкрили унікальний історичний підводний парк Галліполі.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на сайт губернаторства провінції Чанаккале.

«Парк відкрито біля узбережжя, неподалік фортеці Седдюльбахір, на місці, де 106 років тому було затоплено 14 затонулих кораблів, включаючи британський королівський лінкор HMS Majestic», - йдеться у повідомленні.

Історичний підводний парк Галліполі розташований на місці зустрічі Егейського та Мармурового морів. У роки Першої світової війни тут відбувалися запеклі морські бої між османськими військами та силами союзників, які намагалися взяти під контроль протоку Дарданелли.

Читайте також: У столиці «чайної» провінції Туреччини будують 29-метрову склянку – бардак

Як відомо, 100-річчя битви при Галліполі або Дарданельської операції, яка включала морську та наземну операції, відзначали у квітні 2015 року. Для участі в меморіальній церемонії до турецького Чанаккале прибули лідери близько двох десятків країн, зокрема Австрії, Нової Зеландії, Великої Британії, Франції та представники близько 80 країн. У битві під Галліполі загинули близько 131 тисячі людей, з них 86 тисяч турок та 45 тисяч солдатів військ союзників.

Фото: Directorate of Gallipoli Historic Site

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-