На Тернопільщині в межах «Великої реставрації» відновлять кілька замків та міську ратушу

На Тернопільщині в межах «Великої реставрації» відновлять кілька замків та міську ратушу

Укрінформ
На Тернопільщині у межах програми «Велика реставрація» взялися за відновлення кількох замків та міської ратуші.

Про це кореспонденту Укрінформу розповів генеральний директор Національного заповідника «Замки Тернопілля» Анатолій Маціпура.

«Міністерство культури та інформаційної політики України розширило перелік проєктів з реставрації, консервації, ремонту пам’яток культурної спадщини – замків, інших фортифікаційних, оборонних, палацово-паркових комплексів, які реалізують у межах програми «Велика реставрація». Зокрема, на Тернопільщині оновлять Збаразький, Чортківський замки та ратушу на площі Ринок у місті Бережани», – повідомив Маціпура.

Читайте також: Тернопілля: перетворити мальовничі руїни на «туристичну Мекку»

За його словами, для ліквідації аварійного стану пам'ятки архітектури національного значення XVII ст. – замку у Чорткові – виділили 17,5 млн грн. Передбачається відреставрувати стіни частини замкового палацу, дві вежі та накрити їх автентичною черепицею, яку вже доставили з-за кордону. Планують завершити роботи до кінця року.

Також старовинну ратушу на Тернопільщині відреставрують за 10 млн грн.

Як повідомляло агентство, програма «Велика реставрація» розрахована на 2021-2023 роки та має на меті перетворити об'єкти матеріальної культурної спадщини на один з основних ресурсів розвитку України, зробити їх туристичними «магнітами».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-