У Тернополі влаштували театралізовану екскурсію «Історичне люстерко»

У Тернополі влаштували театралізовану екскурсію «Історичне люстерко»

Фото
Укрінформ
Театралізовану екскурсію «Історичне люстерко» за участю костюмованих прототипів відомих особистостей Тернополя провели в обласному центрі.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила менеджер-екскурсовод Тернопільського туристично-інформаційного центру Галина Багрій.

«З нагоди Міжнародного дня туризму влаштували на вулицях міста театралізовану екскурсію «Історичне люстерко». Запропонували туристам, тернополянам зазирнути у минуле міста за допомогою екскурсоводів та образів відомих у Тернополі особистостей різних часів. До глядачів-екскурсантів прийшли з відповідним антуражем, у характерному одязі, що відповідає певному духові тієї чи іншої епохи учасники нашого фотопроєкту «Історія поруч». А це – майже пів сотні осіб», – зазначила Багрій.

Театралізована екскурсія «Історичне люстерко» у Тернополі / Фото: Олег Снітовський, Укрінформ

За її словами, екскурсоводи перевтілилися в образи історичних героїв, серед яких – засновник Тернополя, державний, політичний, військовий діяч Польського королівства Ян-Амор Тарновський, всесвітньо відома співачка Соломія Крушельницька, знані у громаді меценати-міщани, письменники, лікарі, релігійні діячі, просвітителі минулих століть.

Разом вони пройшли вулицями міста, зупиняючись біля історичних локацій для невеличкої розповіді туристам, гостям міста.

Читайте також: У Дніпрі до тижня туризму проводитимуть по чотири безкоштовні екскурсії на день

Після закінчення театралізованої екскурсії «Історичне люстерко» на центральному майдані міста організатори проєкту нагородили учасників фотоконкурсу «Історія поруч».

Як відомо, задля популяризування історії міста та його туристичної привабливості у квітні цього року в Тернополі міський туристично-інформаційний центр організував фотоконкурс «Історія поруч». Його учасники мали подати на конкурс свої світлини в образі обраного героя, який зображений на фото, та обґрунтуванням, чому зроблено саме такий вибір.

Раніше повідомлялося, що в Тернополі цьогоріч започатковано оглядові історично-пізнавальні екскурсії, що відкривають цікаві факти про становлення та розвиток міста.

Довідково. Нині в Тернополі нараховується 5 пам’яток архітектури національного та майже 200 місцевого значень, локації яких активно використовують гіди під час туристичних екскурсій містом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-